nlc.hu
Otthon

Többet fizetnek az udvariatlan vendégek

Ebben a kávézóban többet kell fizetniük a tapló vendégeknek

Aki nem elég kedves, annak magasabb áron számolnak a kávézóban.
Egy kávézó belső tere

Gyakran halljuk, hogy megéri kedvesnek lenni, de egy angliai kávézó-gyorsétteremben konkrét anyagi előnyökkel jár az udvariasság.

A Prestonban működő Chaii Stop nevű helyen egy érdekes táblát tettek ki. A felirat szerint egy desi tea 5 fontba (2400 forintba) kerül, de ha valaki hozzáteszi a „kérem” szót rendeléskor, egyből csak 3 fontot (1440 forintot) kell fizetnie. Ha pedig még köszönni is tud, már csak 1,9 fontba (910 forintba) kerül a tea.

„Soha nem küzdöttünk faragatlan vásárlókkal, de mióta kitettük a táblát, az emberek sokkal nyitottabbak, és velünk együtt nevetnek” – mondta a vendéglátóhely 29 éves tulajdonosa, Usman Hussain.

Bár a kiírás szerint a tea alapára 5 font, az üzletvezető szerint még senki nem fizetett teljes összeget. Ha valaki nem kedvesen mondja el a rendelését, adnak neki még egy esélyt: rámutatnak a táblára, és megkérik, hogy legyen barátságosabb. Ez mindig beválik.

Persze sokan elég mogorvák reggelente, és a nap végén sem tudni, mennyi nehézségen ment valaki keresztül, de a tábla abban is segít, hogy kint hagyják a negatív gondolatokat, könnyebben feloldódjanak, megnyíljanak, és jobban odafigyeljenek másokra. 

(LadBible)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top