Shine

Felcsúszik a szoknya minden lépésnél? Ez a megoldás

Szörnyen idegesítő tud lenni, ha minden lépésnél igazgatni kell a szoknyánkat, mert az folyton felcsúszik. Mutatunk néhány trükköt, hogy többet ez ne forduljon elő.

A ceruzaszoknyák és általában, a szűk szabású szoknyák könnyen megkeseríthetik az életünket, ezek a fazonok ugyanis hajlamosak minden lépésnél egy picit feljebb csúszni, felgyűrődni, esetleg elfordulni, mi pedig nem győzzük egész nap igazgatni őket. A divatmalőr szerencsére könnyen elkerülhető, mutatunk rá három trükköt is. 

A nulladik lépés

Még mielőtt bármi varázslathoz folyamodnánk, ellenőrizzük kétszer is, hogy megfelelő méretet választottunk. Attól, hogy szűk a szoknyafazon, még nem kell, hogy gúzsba kötve érezzük magunkat. Ha már ahhoz is látványosan nyúlnia kell az anyagnak, hogy felvesszük, az nem a mi méretünk, ez esetben elkerülhetetlen lesz, hogy ráncosodjon, felcsússzon a szoknya még akkor is, ha rugalmas anyagból készült. 

Folyton felcsúszik a szoknyád? Ezekkel a trükkökkelmegakadályozhatod.

Folyton felcsúszik a szoknyád? Ezekkel a trükkökkelmegakadályozhatod. (Fotó: Claudio Lavenia/Getty Images)

A derékbőséget is érdemes ellenőrizni, ha hátul eláll a derekunktól, az nem jó, ne vásároljuk meg, emiatt is elindulhat a komplett szoknya felfelé. Igaz, ezt övvel bizonyos mértékig lehet orvosolni, de miért kötnénk ilyen kompromisszumokat, mikor a pénzünket költjük, és az sem biztos, hogy mindig, minden felsőhöz övvel szeretnénk majd hordani.

Harisnyával könnyebb

Kézenfekvő megoldás, ha nejlonharisnyával vesszük fel szoknyának, annak anyaga már elegendő lehet hozzá, hogy a tapadás megszűnjön. Ez azonban függ a harisnya típusától is, a trükk leginkább az üvegszálas harisnyákkal működik, azokkal, amelyeknek már tapintásra is csúszós az anyaguk. Ezek a fényes típusok azonban jelenleg nem tartoznak a legdivatosabb típusok közé, a sok denes és/vagy matt harisnyák pedig nincsenek nagy segítségünkre.

Amikor a street style fotó is megtévesztő: a szett csinos, a szoknya mégsem előnyös.

Amikor a street style fotó is megtévesztő: a szett csinos, a szoknya mégsem előnyös. (Fotó: Christian Vierig/Getty Images)

Hajlakk, ami megmenthet

Harisnyaproblémánkat megoldhatjuk, ha némi hajlakkot fújunk combunkra, ez ugyanis létrehozza azt a plusz, láthatatlan réteget, ami segíti a szoknya mozgását. A trükk működik, de nem tart ki egész nap, ezért jobb ha ilyen esetben magunkkal viszünk egy kis flakonos hajlakkot. Nem kell tonnányit harisnyánkra fújni belőle, de mérlegeljük, mennyire vagyunk izzadósak, mennyire vékony, világos a szoknyánk, nehogy foltossá váljon rajtunk. Hajlakk ide vagy oda, a harisnyás trükk nem jelent éven át megoldást, jön a nyár, meleg időben pedig nem sokunk érez indíttatást rá, hogy nejlonharisnyát húzzon. Ilyenkor segíthet egy ősrégi trükk:

Az alsószoknya

Ha meggyőződtünk róla, hogy a helyes méretet vásároltuk, mégis a maga útját járja a szoknya, alkalmazzuk nagyanyáink divattrükkjét, viseljünk hozzá alsószoknyát – vagy kombinét. Ez a plusz anyag ugyanis olyan réteget hoz létre combunk és a szoknya között, mely megakadályozza a szoknya tapadását. A legszerencsésebb eset, ha már eleve van alsószoknya a ruhánkhoz, ilyenkor csak azt érdemes ellenőrizni, nincs-e a szoknya aljánál a felső réteghez öltve pár helyen. Ha ezt tapasztaljuk, ezeket az öltéseket bontsuk fel, máskülönben nem tud a két szoknyaréteg szabadon mozogni.

Ha törekszünk a praktikumra, ahelyett, hogy minden szoknyánkba készíttetnénk egy alsószoknyát, varrassunk inkább néhányat olyan alapszínekből, melyeket a legjobban kihasználhatunk: például fehéret, ekrüt, feketét. A hosszra persze figyeljünk, még véletlenül se lógjon ki egyik szoknyánk alól sem, mint ahogyan az sem mindegy, miből készülnek: selyemből vagy szaténból készíttetssük, ezek akalmasak rá, hogy a tapadást kiküszöböljük.

Ha te szeretnéd elkészíteni az alsószoknyát, ez a tutorial videó segítséget nyújthat:

További divattippjeink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top