Szabadidő

Túrós-áfonyás muffin

Hozzávalók:

• 35 dkg liszt
• 18 dkg cukor
• vaníliás cukor
• egy kiskanál sütőpor
• 2 db tojás
• 50 ml olaj
• 2,5 dl tej
• 12,5 dkg túró
• fél bögre áfonya
• fél bögre aszalt sárgabarack apróra vágva és kevés rummal meglocsolva


Elkészítése:

Egy tálba keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport. Egy másik edényben verd fel villával a tojásokat, öntsd hozzá az olajat, a tejet, a túrót és a vaníliás cukrot. Majd ezt a híg masszát öntsd bele a lisztbe, és keverd össze, legvégül add hozzá az áfonyaszemeket és a rumos sárgabarackot. A muffin sütőformát béleld ki papírkosarakkal és töltsd meg a masszával úgy ¾ részt. Előmelegített sütőbe 15-20 percig kell sütni.






Kóstold meg velünk!

Csirkecomb áfonyamártásban »
Kacsa áfonyával »
Rántott camembert áfonyamártással »
Muffin áfonyalekvárral »
Túrós-áfonyás muffin »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top