nlc.hu
Szabadidő
Utazás 2006 Kiállítás

Utazás 2006 Kiállítás

Az idei Utazás Kiállításon hazánkkal együtt összesen negyvenkilenc ország vonzó úticéljai közül válogathatunk, a rendezvény külföldi díszvendége pedig egyik kedvenc úticélunk, Horvátország lesz.





29. Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás
Helyszín:
HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont
Időpont: 2006. március 17-19.
Nyitvatartási idő: 10.00 – 18.00 óráig
A rendezvény honlapja »

Rendkívüli kínálattal, újdonságokkal, színes kísérő programokkal fogadja látogatóit a 29. Utazás és a 14. Karát kiállítás. A két rendezvényen összesen 49 ország 930 kiállítója mutatkozik be.

A kiállítás különlegessége az egzotikus Afrikából érkező Angola, Gabon, Madagaszkár, Namíbia, Uganda és Zimbabwe bemutatkozása. Az ázsiai országok közül először állít ki Taiwan és az Ománi Szultánság. Szintén első ízben van jelen önálló résztvevőként a felkelő nap országa, Japán, illetve a tőlünk legtávolabbra eső nyugat-európai állam, Nagy-Britannia.

A hazai régiók, turisztikai hivatalok és egyéni kiállítók, turisztikai szervezetek kínálata két pavilont tölt meg. A hazai régiók magyaros vendégszeretettel fogadnak mindenkit, hangulatos műsorokkal, kóstolókkal kedveskednek a látogatóknak.







Rúgj be a tavalyi év borászával és pihenj egyet Jumurdzsák pincelakásában!
Folyamatos borkóstoló és az első magyar interaktív film díszletének részlete várja az egriek standján (B pavilon, 8/A sarokstand) az odalátogatókat. 
A város az Egri Hegyközséggel, illetve Tarsoly József egri hegybíró úrral közösen készül a bor, illetve a borturizmus bemutatására. A város standján az egész kiállítás folyamán helyi pincészetek prezentálják az „édes nedűket” a szakma képviselőinek és a vásárlátogatóknak.






Az Utazás kiállítás idei díszvendégei:
• Horvátország 
• Budapest–Közép–Dunavidék

A hazai utazóközönség legnépszerűbb célországa, Horvátország, illetve a vadregényes Budapest-Közép-Dunavidék, szívében a kulturális turizmus fellegvárával, Budapesttel, a kikapcsolódás, a pihenés szinte valamennyi formáját, lehetőségét kínálja. Programjaikat díszvendégekhez méltó, impozáns kialakítású standjaikon számos attrakcióval teszik még vonzóbbá.


Gasztrorandevú

Az Utazás ízes kísérőeseménye, az „Utazás – Gasztrorandevú”, amely a „Bor és Gasztronómia éve” jegyében megújult formában kínál kulináris élvezeteket. 
„A nagy ízutazás” programsorozat ötletgazdája, a Magyar Turizmus Rt. kiállítóként is részt vesz a rendezvényen. Hangulatos kávéházi miliőt idéző látványos standján a különböző szakmai szövetségeknek ad helyet, illetve fogadja a vendégeket.
A látványos gasztronómiai versenyek keretében többek között nemzetközi mixer-bajnokságon, szakácsversenyen, illetve főzőpárbajon, valamint hidegkonyhai versenyen mérhetik össze tudásukat az ínyencségek mesterei.








Utazási kedvezmények
Az Utazás-ra vidékről érkezők a Volánbusz Rt. magyarországi járatain 50%-os utazási kedvezményt, illetve a MÁV járatain 50%-os menettérti kedvezményt vehetnek igénybe. A jegyeket a Volánbusz Rt., (A pavilon, 210/d) illetve a MÁV (A pavilon, 201/a) standján érvényesíttethetik a látogatók.
Lovas turizmus – lovas kultúra
 

A lovaglást, lovas életet kedvelő látogatók ezúttal is számos termék és szolgáltatás között válogathatnak, valamint élvezetes, izgalmas programokban részesülhetnek. A Magyar Lovas Turisztikai Szövetség standján gyermektáborozási, illetve egyéb szálláslehetőségek gazdag kínálata fogadja az érdeklődőket.
A 600 néző befogadására alkalmas lovas manézs látványos programok színhelye, ahol többek között az erőszakmentes ló-kiképzésről, az úgynevezett „Parelli-módszerről” is láthatnak bemutatót.

A belépőjegyek sorsoláson vesznek részt – ne dobjátok el belépőjegyeteket, mert értékes ajándékokat, hazai és külföldi utazást nyerhettek.







Jegyárak:
• napi belépőjegy: 1.200 Ft
• kedvezményes jegy: 750 Ft
• csoportos diák jegy: 600 Ft
• családi belépőjegy: 2.500 Ft (két felnőtt és két 14 éven aluli gyermek)

Katalógus:
• 1.500 Ft

Megközelítés:
• Örs vezér térig: 2. metróval, onnan: Expo járattal
• a Népszínház utcától a 37-es villamossal
• személygépkocsival a Kerepesi út felől
• a MÁV március 17-19. között különvonatokat is indít, melyek a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Teher állomás között (HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont VI-os kapu) félóránként, oda-vissza közlekednek. A jegyeket a kiállítás látogatói a Nyugati pályaudvar 9-es számú pénztáránál, az UTAZÁS kiállításon – a MÁV standján, valamint a különvonatokon válthatják meg.


Tipp: a belépőjeggyel a Karát kiállítást is megtekinthetjük!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top