nlc.hu
Szabadidő
Felkoppintva

Felkoppintva

Októbert írunk, mégis nyugodt szívvel osztom ki az év legjobb vígjátéka díjat a Felkoppintva címû filmnek, még akkor is, ha picit csalódott voltam. Viszont figyelmeztetlek, legyen nálad zsebkendõ, mert könnyesre röhögöd magad.





Látszólag ellentmondás, hogy az év legjobb vígjátéka hogyan és miként okozhat csalódást, pedig egy nagyon egyszerű csapdába sétáltam bele. Judd Apatow első filmje, a 40 éves szűz meglepő volt és igazán szórakoztató, sőt, remek ajánlólevél legújabb filmjéhez. Ráadásul jó vígjátékra mindig kapható vagyok, így már nagyon vártam, hogy a hazai mozikba kerüljön a Felkoppintva. A filmmel szembeni elvárásaimat tovább növelte, hogy hivatásos és amatőr kritikusok ódákat zengtek a filmről. Éppen ezért én a filmtörténet legjobb vígjátékára számítottam, és kicsit csalódott voltam – vakok között félszemű a király –, hogy csak az év legjobb vígjátékát láttam.


Inkább tiniknek?

A Felkoppintva olykor belecsúszik a tiniknek szóló tanmesék ügyetlen és erőltetett közhelyeibe. Az alkotók nem tudták kihagyni a nagy és veretes tanulságot, viszont, szerencsére, a humorral és a helyzetkomikumokkal sem fukarkodtak. Már a felütés is remek. Ben (Seth Rogen) az elhízott és örök kamasz egyetlen éjszakára összejön a nála kategóriákkal jobb csajjal, Alisonnal (Katherine Heigl), aki éppen előléptetését ünnepli. A forró éjszakai kaland után az ébredés már egészen kiábrándító, de az igazi meglepetés csak néhány héttel később jelentkezik, némi hányinger és pozitív terhességi teszt formájában. Ben és Alison reakciója földbe döngöli a romantikus filmek kliséit, és új – borzalmas és kacagtató, naturális és kisarkított – formában mutatja be a gyerekvállalás „babaillatú szépségeit”. Vinnyogva nevetsz majd, amikor magadra ismersz egy-egy szituációban, és rájössz, hogy amit akkor kétségbeejtőnek gondoltál, egy kívülállónak vicces. Aztán nemcsak a filmen, hanem magadon is nevetsz. Nevettem én is.





Tipp: még több jelenet a filmből – nézd meg képgalériánkat! Klikk ide! »












Eltalált karakterek

Nemcsak a két főszereplő karaktere viccesen szerencsétlen, hanem a mellékszereplők is igazán szórakoztatóak. Ben haverjaival él együtt, ahol kamaszkoruk derekán megállt az idő, és vele együtt a takarítás is. Idétlen fogadásokat kötnek, idétlen szórakozással töltik el az időt, és szex közelébe ritkán jutnak, de mindig szexről álmodoznak. Csóró és lúzer népség. Alison ezzel szemben egy zenetévénél dolgozik, idióta celebekkel és politikailag korrekt főnökökkel. Az élet nagy dolgait nővérével beszéli meg, akit két csemetével és görbe utakon járó férjjel áldott meg a sors. A legütősebb poénokat pedig, ahogy az lenni szokott, most is a gyerekek szolgáltatják.







A film eredeti címe: Knocked Up


Írta és rendezte: Judd Apatow


Főszereplők:
• Katherine Heigl
• Seth Rogen

Tipp: még több jelenet a filmből – nézd meg képgalériánkat! Klikk ide! »


A film eredeti honlapja »

Forgalmazza:
UIP Duna Film





Katherine Heigl (Alison Scott) a film és a televízió világában egyaránt foglalkoztatott színésznő, mi leginkább a Grace klinikából ismerhetjük.

 


 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top