Szabadidő

Ezt nézd a héten! Új krimisorozat és egy depis lagzizenész története

Megtaláltuk a rendőrnyomozók dr. House-át a Luther című új sorozatban. De ezen a héten azt is megleshetjük, hogy milyen egy lagzi hollywoodi módra.

Luther

m1, január 15., 22:30

Ezt nézd a héten! Új krimisorozat és egy depis lagzizenész története

Még talán nincs késő, hogy bekapcsolódjunk az m1 múlt héten induló új krimisorozatába, a minden létező fórumon agyondicsért Lutherbe, aminek semmi köze a lutheránusokhoz. Annál inkább van köze a megújuló brit tévésorozatok új hullámához, ráadásul a széria annyira népszerű, hogy hazájában már a harmadik évadjánál jár. Az első évad hat epizódjában megismerhetjük a magánéleti válsággal küzdő nyomozót (a Prometheusból ismert Idris Elba), aki épp az elmekórtanról szabadul, miután csúnyán és törvénytelenül kényszerített ki egy vallomást egy gyerekgyilkosból. Szabadulásakor tudja meg, hogy a felesége elhagyta. A sorozat sokak szerint a Dr. House zsarus verziója, bár más elméletek szerint inkább a Sherlockra hasonlít abból a szempontból, hogy egy Alice nevű nő személyében Luther is megtalálja a maga Watson doktorját. Rég volt ilyen érdekes, új krimisorozat a tévében. Nyugodtan tessék rákattanni!

Motel

TV2, január 18., 23:00

Ezt nézd a héten! Új krimisorozat és egy depis lagzizenész története

Szigorúan 18 éven felüli ajánlatunk is akad ezen a héten. A Motel ugyan amerikai film, de nagyon is közel érezhetjük magunkhoz, ugyanis nagyrészt tőlünk egy köpésnyire, Pozsonyban játszódik. Annak idején Szlovákiában alaposan fel is háborodtak azon, hogy a film milyen balkáninál is primitívebb állapotokat mutat be az országban. A felháborodásuk egyáltalán nem volt alaptalan, lévén a film arról szól, hogy egy profi „vadászokból” álló banda hogyan rabolja el az országban vakációzó fiatalokat, hogy aztán gazdag üzletemberek mindenféle beteges kínzásnak vessék őket alá. A filmet producerként Quentin Tarantino jegyzi, és előre szólunk: piszkosul véres néznivaló, de aki bírta a Fűrész filmeket (akadtak páran, végül is készült belőle hét…), az a Motelben is biztosan megtalálja a számítását.

Columbo: Columbo a rendőrakadémián – Peller Mariann ajánlásával

STORY4, január 18., 19:00

Ezt nézd a héten! Új krimisorozat és egy depis lagzizenész története

„Gyerekkorom óta nagy Columbo-rajongó vagyok. Akkoriban ez még azon kevés krimik egyike volt, amit nézhettem, mert lehet rajta izgulni, de mégsem véres történeteket láthatunk. Imádom a karaktert, szeretem, ahogy gondolkodik, és nagyon szórakoztató, ahogy folyamatosan bosszantja az elkövetőket. Ráadásul tökéletes benne az is, hogy már az elején tudni lehet, ki a gyilkos, így ezen sem kell már idegeskedni. Gyerekként Columbót nézve még az is megfordult a fejemben, hogy milyen jó is volna nyomozónak lenni… Persze aztán másképp alakult. Peter Falkban pedig az a furcsa, hogy bármennyire szerettem, Columbón kívül mégsem emlékszem, hogy más szerepben is láttam volna, pedig tudom, hogy szerepelt egy csomó jó mozifilmben. Egyszer majd mindenképp bepótolom az elmaradásom, de addig is tovább nézem Columbo ügyeit, mert a sorozatban az is jó, hogy egy részt simán élvezni lehet úgy is, ha korábban már láttuk.”

Nászok ásza – Horváth Éva ajánlásával

VIASAT3, január 19., 19:20

Ezt nézd a héten! Új krimisorozat és egy depis lagzizenész története

„Adam Sandlert és Drew Barrymore-t is nagyon szeretem, ketten meg egyenesen tökéletes párost alkotnak. Ez a film pedig már csak azért is fontos nekem, mert a Fátylat rá! forgatásain magam is számos vicces lagzis pillanatnak voltam szemtanúja. Az egyik legjobb az volt, amikor a párok egy száguldó versenyautóban húzták egymás ujjára a gyűrűt. A másik ilyen pedig az volt, amikor vízicsúszdán csúszva tették ugyanezt, és az egyik menyasszony a ruháját féltve nem akart részt venni ebben, viszont az első menet után annyira megtetszett neki a dolog, hogy utána még kétszer le akart csúszni ruhában. Közben pedig a srác öltönye teljesen szétszakadt, és mindent látni lehetett az alsónadrágjából… A Nászok ásza is teli van ehhez hasonló jobbnál jobb lagzis pillanatokkal, és aki látott már sok lagzis zenekart, az mindenképp élvezni fogja a filmben felvonuló banda abszurd pillanatait.”

A rém 

m1, január 20., 23:10

Ezt nézd a héten! Új krimisorozat és egy depis lagzizenész története

Bármily furán hangzik is, úgy tíz-tizenkét évvel ezelőtt Charlize Theront még nem volt szokás a komoly színésznők közt számon tartani. Mutatós volt a vásznon, ügyesen tudott kamerák előtt sírni, de nagyjából ennyi. Ilyen szempontból meg is értjük, hogy először az alkotók miért Kate Winsletet kérték fel a prostituáltból lett sorozatgyilkos, Aileen Wuornos igaz története főszerepére, csakhogy a brit színésznő nem kért a dologból. Ekkor jött Charlize, aki a szerep kedvéért tizenöt kilónyi pluszsúlyt pakolt magára, és olyan visszataszítóra sminkeltette magát, hogy szinte rá sem ismertünk. Az eredmény egy valóban megrázó alakítás, egy jól megérdemelt Oscar-díj, és persze azóta már mi is tudjuk, hogy Charlize óriási színésznő, és nem csak a magassága miatt. Aki pedig még nem bizonyosodott meg erről, most megteheti.

Menyasszony lett Horváth Éva
Peller Mariann: Működik a hipnotikus szülés?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top