Szabadidő

Így lehet ingyen laptopod

Folytatja a kormány a Digitális jólét nevű programját, amiben korábban több száz rászoruló pályázott sikerrel laptopra vagy tabletre. Most hat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei járásra is kiterjesztik a kísérleti lehetőséget.

Április közepéig pályázhat hat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei járás lakossága laptopra és tabletre, amit a kormány a Digitális jólét programon belül biztosít díjmentesen a sikeresen jelentkezőknek.

A programban 330 millió forint értékben több mint 2400 laptopot és 400 tabletet kaphatnak a kisvárdai, az ibrányi, a baktalórántházi, a tiszavasvári, a kemecsei és a nagykállói járás településein élők, akiknek emellett digitális kompetenciát fejlesztő díjmentes képzéseket is indítanak.

A kiírás szerint azok pályázhatnak, akik a kijelölt járások településeinek valamelyikén bejelentett állandó lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek.

A célcsoportok között a nagycsaládosok, a gyermeküket egyedül nevelő szülők, a megváltozott munkaképességűek, fogyatékkal élők, a nyilvántartott álláskeresők, a közfoglalkoztatási programban részt vevők, a 45 év feletti munkavállalók és az aktív idősek szerepelnek. Az aktív idősek csak tabletre, míg a többiek csak laptopra pályázhatnak.

A részletes feltételekről ezen az oldalon lehet tájékozódni.

A programban az eszközök kiosztása mellett szupergyors internet is elérhetővé válik a hat járásban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top