Szabadidő

Ellopta a Linda főcímzenéjét a Marvel?

Hatalmas pert indított egy magyar rendező, mert szerinte az X-Men rajzfilmhez lenyúlták Vukán György szerzeményét.

Több mint harminc év után egy magyar rendező bepereli a Marvelt, mert szerinte az X-Men című animációs sorozatukhoz ellopták a Linda főcímdalát – írja a TMZ.

Kriskó Zoltán szinte minden hatalmas médiacéget beperel – többek között a Marvelt, Disney-t, a FOX-ot, az Apple-t, az Amazont –, mert szerinte évtizedeken keresztül jogtalan használták a Linda zenéjét.

A Görbe Nóra főszereplésével készült Linda főcímdalát 1983-ban szerezte Vukán György, a népszerű sorozatot pedig 1984-től 1991-ig sugározták Magyarországon. Az X-Men rajzfilmsorozatot 1992-től vetítették Amerikában. Kriskó szerint a Linda annak idején akkora siker volt, hogy a tengerentúlra is eljutott a híre.

Kriskó Zoltán azért várt eddig a perrel, mert 2017-ig nem ismerte az X-Ment és a zenéjét. Most azt követeli, hogy Vukán György a 90-es évekig visszamenőleg részesüljön a Marvel bevételeiből, mert szerinte az X-Men sikerében jelentős része volt az ellopott zenének is.

A bíróság döntésére még sokat kell várni, te viszont most is eldöntheted, mekkora a két zene között a hasonlóság. Szerinted tényleg ellopták a Linda főcímdalát?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top