Szabadidő

Jöhet az éjféli záróra a bulinegyedben

A hetedik kerületi polgármester csak azoknak a helyeknek engedné, hogy éjfél után is nyitva tartsanak, amelyek megfelelnek egy előzetesen megállapított kritériumrendszernek.

Két, a vendéglátóhelyek nyitvatartásával kapcsolatos előterjesztést is tárgyal hétfői ülésén az erzsébetvárosi képviselőtestület – írja a Hetedhétker blog híre alapján a Világgazdaság. A lap szerint Niedermüller Péter a vendéglátóhelyek üzemeltetőivel tárgyalná meg az éjjeli zárvatartást.

Fotó: Neményi Márton / nlc

Az egyik előterjesztés szerint az éjféli zárás bevezetése várhatóan ahhoz vezet majd, hogy az emberek partikultúrája megváltozik, és korábban befejezik majd a szórakozást. Az éjféli zárás témakörében a polgármester is benyújtott egy előterjesztést. Ez négy határozati javaslati pontból áll.

Az önkormányzat egy objektív kritériumrendszer kidolgozását követően támogatná az éjfél utáni zárvatartás bevezetését. Azoknak a vendéglátóhelyeknek, amelyek éjfél után is nyitva szeretnének tartani, az ebben a kritériumrendszerben megadott követelményeket kell teljesíteniük.

Az előterjesztés szerint az éjféli záróra bevezetését megelőzően egyeztetni kellene a vendéglátóhelyeket üzemeltető vállalkozókkal is. Továbbá a képviselőtestület felkéri Niedermüllert, hogy kezdeményezzen fővárosi szintű egyeztetéseket a kormánnyal a rövid távú szálláskiadás szabályozásának megteremtése érdekében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top