Szabadidő

Szerdán marad a tavasz, de kirándulni csak óvatosan!

Szerdán érdemes lesz a szabadba menni, de a másik embertől illő távolságban sétáljunk, mint egy Jane Austen-regény szereplői.

Reggelig a Dunától keletre derült vagy legfeljebb gyengén felhős lesz az ég – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Kedd délutántól azonban a Dunántúlon fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és az Alpokalján egy-egy futó zápor is előfordulhat. Hajnalra azonban ott is csökken a felhőzet. Szerdán a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható, a Dunántúlon lesz több felhő. Szintén a Dunántúlon egy-egy futó zápor esetleg előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

koronavírus

Hiába a jó idő, érdemes inkább otthon maradni (Fotó: Neményi Márton)

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2 és +5 fok között alakul, de a magasabban fekvő helyeken és a Nyugat-Dunántúl erősebben felhős részein ennél néhány fokkal enyhébb is lehet a reggel. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 15 és 19 fok között valószínű.

Eközben Európában

Továbbra is ciklon örvénylik Spanyolország felett, emiatt az Ibériai-félsziget több pontján is nagyobb mennyiségű csapadék hullott le az elmúlt 24 órában, sőt a hegyvidéki területeken havazott. Hullámzó frontzóna húzódik Norvégián és a Brit-szigeteken át, emiatt arrafelé is sok a felhő, és több helyen esik az eső. Másutt ugyanakkor anticiklonális hatások alakítják az időjárást, így a Rhone-tól és a Rajnától keletre általában napos, csapadékmentes az idő.

Mihez kezdjünk a szabadban járvány idején?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top