Szabadidő

Tarolt a Watchmen az Emmy-gálán

A HBO rasszizmusról szóló szuperhőssorozata 11 díjat vitt haza a virtuális rendezvényen.

Az HBO minisorozata, a Watchmen tarolt a televíziós díjátadó gálán, 11 díjat söpört be a drámai mezőnyben, a vígjátéksorozatok között pedig a Schitt’s Creek írt történelmet tíz díjjal – írta a Variety.com a vasárnap tartott 72. Emmy-ceremóniáról. A díjátadó történetében a járvány miatt először rendezték meg a gálát virtuális formában. Jimmy Kimmel vezette a műsort a csaknem üres Los Angeles-i Staples Centerből, a jelöltek pedig otthonaikból követték az eseményeket. A drámasorozatok mezőnyében taroló Watchmen elnyerte többek között a legjobb minisorozat, a legjobb minisorozat-színésznő (Regina King), a legjobb minisorozat-mellékszereplő (Yahya Abdul-Mateen II), valamint a legjobb minisorozat- vagy film-forgatókönyvírói kategória díját. Az HBO egy másik sorozata, az Utódlás szintén több díjat gyűjtött: a legjobb drámasorozat, a legjobb színész, a legjobb forgatókönyvíró és a legjobb rendezés kategóriájában.

A hollywoodi portál szerint történelmet írt a Schitt’s Creek, mivel egy kis csatorna, a Pop TV produkciójaként mindent vitt a komédia kategóriában. Az Emmyk történetében először nyerte el mind a négy színészi díjat egy komédia. Az egyik díjazott színész, Daniel Levy köszönetet mondva arról beszélt, hogy a szeretet és az elfogadás változtathat a dolgokon, és mint hangsúlyozta, erre „minden eddiginél nagyobb szükségünk van”. Egyúttal arra biztatott mindenkit, hogy regisztráljon, és menjen el szavazni a közelgő elnökválasztáson. Az HBO Eufória című sorozatával Zendaya elnyerte a legjobb színésznő díját a drámaszériák mezőnyében. A 24 éves színésznő ebben a kategóriában az eddigi legfiatalabb díjazott lett. „Kicsit furának tűnhet ilyen időkben ünnepelni. De el akartam mondani, hogy van remény a fiatalok számára. A sorozatunk lehet, hogy nem mindig a legjobb példa erre, de a fiatalok a világban teszik a dolgukat” – üzente Zendaya a műsorban. Mark Ruffalo az Ez minden, amit tudok című miniszériával nyert színészi díjat. Tavaly az HBO 34 díjat söpört be az Emmy-gálán, a Netflix pedig 27 trófeát gyűjtött. Idén a kábelcsatorna 30, a streaming-szolgáltató pedig 21 díjjal zárta a szezont. Az Emmy-díjakért folyó versengésbe idén először bekapcsolódott Disney Plus nyolc díjat kapott, ebből hetet a The Mandalorian című népszerű sci-fi-sorozatáért, mely a Star Wars-univerzumban játszódik.

A lap értékelése szerint nem véletlen, hogy a díjról szavazók a Watchmen, az Utódlás és a Schitt’s Creek mellett tették le a voksukat az idei szokatlan Emmy-szezonban, hiszen ezek a sorozatok voltak a legnagyobb hatással az életünkre az elmúlt 12 hónapban. A Watchmen című képregény-adaptáció rávilágított a társadalomban tetten érhető szisztematikus rasszizmusra és elnyomásra, miközben végre a való életben is elindult erről a párbeszéd. Az Utódlás című szórakoztató szappanopera egy aljas médiamágnás és családjának történetével bilincselte le a nézőket, a Schitt’s Creek viszont arról mesélt, hogyan hozza össze a széttöredezett családot egy válsághelyzet. A talkshow mezőnyben díjazták a The Last Week Tonight with John Oliver című műsort. A program házigazdája számos más díjazotthoz hasonlóan szintén arra kérte a közönséget, hogy vegyenek részt a novemberi elnökválasztáson, és szavazzanak. 

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top