Szabadidő

Utoljára lesz a hétvégén a gyalogosoké a rakpart Budapesten

A felmérés alapján nagyon népszerű volt a kezdeményezést és a forgalmat sem lassította.

Idén utoljára a hosszú hétvégén lesz megnyitva a pesti rakpart a gyalogos- és kerékpáros-forgalom előtt – tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal szerdán az MTI-t.

Utoljára lesz a hétvégén a gyalogosoké a rakpart Budapesten

Utoljára lesz a hétvégén a gyalogosoké a rakpart Budapesten (Fotó: MTVA)

A közlemény szerint az autómentesített rakpartot – a Medián közvélemény-kutatása szerint – a budapestiek többsége támogatta:

73 százalék egyetértett azzal, hogy hétvégeken szüntessék meg a gépkocsiforgalmat, de még a forgalom teljes megszüntetését is 59 százalék helyeselte.

Az élettel megtelt folyópart elnyerte a budapestiek tetszését, a megkérdezettek több mint fele akár hosszabb távon is el tudná képzelni az autómentes rakpart koncepcióját – írták.

Emlékeztettek: fél éven át, idén májustól október végéig minden hétvégén a gyalogosoké és kerékpárosoké volt a pesti alsó rakpart.

A rakpart gépjárműforgalom elöli lezárása a forgalmi adatok alapján nem okozott torlódásokat a városban, a gyalogosok és a kerékpárosok közlekedési feltételein azonban jelentősen javított.

(MTI)

(Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top