nlc.hu
Szabadidő

A kecskeméti Robo-Rombolók

Még csak 11 éves, de már robotokat programoz ez a magyar fiú

Komáromi Zsombort már hétévesen érdekelte a programozás, iskolatársaival pedig már külföldi versenyeken is meg tudta csillogtatni tudását.

Bár még csak 11 éves, Komáromi Zsombor társaival, Bíró Richárddal és Balla Gézával együtt már Lengyelországban és Kínában is bizonyította tudását az általa irányított robotjával. A kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium diákjainak Robo-Romboló nevű csapata például a 2019-es pekingi szumórobot programozó világbajnokságon 5-6. helyezést ért el, írja a Metropol.

„A verseny előtt szakkörökre jártunk, ahol megépítettük a robotot, és mi is programoztuk be. Közvetlen a világbajnokság előtt többször leteszteltük, akkor derült ki, hogy a tömege miatt az elejére 3D nyomtatóval rámpát kell készíteni. Ugyanis a versenyeken figyelembe veszik a robotok nagyságát, nem lehetett egy adott színű, például fehér a rámpa” – nyilatkozta a lapnak Komáromi Zsombor, aki a csapatban a robot irányításáért és programozásáért felelt.

Ugyan a világjárvány miatt nem igazán tudták megmérettetni magukat, hiszen külföldre nem lehetett utazni, illetve kevesebb lehetőségük volt itthon is versenyeken részt venni, de Komáromi Zsombor továbbra is aktív résztvevője a robotika szakköröknek, és amint módjában áll egyénileg is meg szeretné mérettetni magát a robotok és az informatika területén. Ami pedig a jövőt illeti, szeretne majd videózással és streameléssel is foglalkozni, írja a Bors.

Robotika

Képünk csak illusztráció (Fotó: Pixabay)

A robotok kora:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top