nlc.hu
Szabadidő

Virológus a terasznyitásról

Rusvai Miklós elmondta a véleményét a szombati terasznyitásról

Jó ötletnek tartja a teraszok megnyitását Rusvai Miklós virológus, bár örült volna, ha védettségi igazolványhoz kötik a lehetőséget.

„Abszolút!” – ezt válaszolta Rusvai Miklós virológus a Blikk kérdésére, hogy biztonságosnak tartja-e a szombati terasznyitást.

„Nincs nagyobb veszélye a teraszon való tartózkodásnak, mint mondjuk a szabadban való sportolásnak. A magam részéről jó ötletnek tartom, már csak azért is, hogy az emberek hangulata kicsit javuljon”

– mondta Rusvai Miklós.

Terasznyitás

Ez még egy tavalyi kép, de ez várható a mostani hétvégén is, legfeljebb nagyobb lesz a tömeg. Egy vendéglős felszolgál egy kávézó teraszán a Ráday utcában 2020. május 18-án, miután a fővárosban is kinyithattak a vendéglátóhelyek (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

A szakember szerint a járványadatok április eleje óta stagnálnak vagy javulnak, ami biztató. Igaz, örült volna annak, ha védettségi igazolványhoz kötik azt, ki ülhet be a teraszokra. Ez ugyanis növelte volna az oltási hajlandóságot.

Ha kimozdulunk otthonról, és beülünk egy teraszra, a virológus azt tanácsolja, hogy olyanokkal menjünk, akikkel közös háztartásban élünk, vagy tudjuk róluk, hogy be vannak oltva, esetleg már átestek a fertőzésen. Fokozottan tartsuk be a higiéniai szabályokat, mosdóhasználat és a kilincsek megfogása után pedig fertőtlenítsük a kezünket.

Terasznyitás az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top