nlc.hu
Szabadidő

Szexuális zaklatás miatt vált meg Neymartól a Nike

Szexuális zaklatás miatt bontott szerződést Neymarral a Nike

Neymar nem volt hajlandó együttműködni abban, hogy kivizsgálják az ellene felhozott, szexuális zaklatásról szóló vádakat, ezért szakított vele a Nike.
Neymar

A Nike szerződést bontott Neymarral, mert a brazil futballista nem akart együttműködni a szexuális zaklatás vádja miatt indított vizsgálatban. A világ legnagyobb sportszergyártója még tavaly augusztusban szakított a Paris Saint-Germain játékosával, de a döntés okát csak most hozták nyilvánosságra – írja a Reuters.

A cég közleménye szerint az egyik alkalmazottjuk azt állítja, hogy 2016-ban szexuális zaklatta őt Neymar. A nő erről 2018-ban számolt be a cégnek, de azt kérte, hogy az esetet kezeljék bizalmasan. Ezt tiszteletben is tartották, csak azután hozták nyilvánosságra, hogy a nő közölte 2019-ben, jogi útra tereli az ügyet.

A Nike végül azért vált meg Neymartól, mert a focista nem volt hajlandó együttműködni az alkalmazott által felvetett vádak kivizsgálásában. Azt viszont megjegyezte a cég, hogy nem lenne helyénvaló, ha egy vádló nyilatkozatot tennének anélkül, hogy bizonyítékaik lennének. Neymar szóvivőjén keresztül tagadta a zaklatás vádját.

Neymart, a világ legdrágább focistáját 15 éven keresztül szponzorálta a Nike, és a szerződés még nyolc évre szólt volna. A szakítás után tavaly szeptemberben a Puma kötött megállapodást vele.

(Kiemelt kép: FRANCK FIFE / AFP)

Neymar az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top