nlc.hu
Szabadidő

Chilei cseresznye

16 ezer egy kilója: Vajon mitől olyan különleges a chilei cseresznye?

320 forint egy szem.

A tengerentúlról érkező chilei cseresznye a karácsony slágere, csak úgy mint a banán pár évtizede. Ugyanakkor drágasága miatt csak a vállalkozó szellemű árusoknál találjuk meg, mivel túlzás nélkül méregdrágának mondható.

A Blikk szerint a csemege a Mollie’s Deliciousben megtalálható. Az Egressy úti boltban 15 ezer 990 forintba kerül egy kiló chilei cseresznye, egy szem pedig 320 forintba. Mint azt a helyszínen megtudtuk, inkább az utóbbi egységárat használják a számla kiállításához.

cseresznye

Fotó: Unsplash

Nemcsak ilyenkor van szezonja, de az emberek ezekben a napokban, esetleg a két ünnep között vásárolnak ilyen exkluzív gyümölcsöket, januárban már nem tudnánk eladni. Kitüntetett helyen tartjuk, de szájról szájra terjed a környéken a híre, így gyakran tudatosan érkeznek már a vásárlók, hogy megkóstolják. A legtöbben egy, esetleg öt szemet vesznek, de volt aki 20 dekát vitt el” – mesélte lapnak Molnár Mária, aki szerint egy hétig nem romlik meg a cseresznye, így komoly bevételkiesést jelent, ha nem tudják eladni.

A lap szerint a cseresznye  a megszokottnál jóval nagyobb szemű, húsos, ízvilága pedig a kora nyári, cseresznyében gazdag időszak emlékeit idézi. A magas ár oka, hogy kuriózum, amit itthon egy tehetősebb réteg ehet a karácsonyi asztalnál.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top