nlc.hu
Szabadidő

„Néha szexelnek a szaunában” – kitálal a menedzser

„Néha szexelni próbálnak a szaunában. Nem a 95, inkább a 70 fokosban” – Kitálal a berlini pucér szauna menedzsere

A 29 éves Felix Kühn menedzserként dolgozik egy nagy berlini fürdő szauna részlegén, ahol a vendégek a szaunákban és a medencékben anyaszült meztelenül tartózkodnak. Még úgy is imádja a munkáját – és örömmel mesél róla –, hogy időnként előfordul: rá kell szólnia a vendégekre, hogy hagyják abba a szexelést.

2014 decemberében kezdtem a munkát a Vabali Spa Berlinben. Az első egyetemi napon találkoztam egy sráccal, aki elmondta, hogy embereket keresnek a szaunába, és megkérdezte, érdekel-e a dolog. Ráeszméltem, hogy az egyetem talán nem nekem való. Pragmatikus ember vagyok, szeretem a fizikai munkát, szeretek a kezemmel dolgozni. Ezért úgy döntöttem, hogy abbahagyom a tanulmányaimat, és a Vabaliban kezdek dolgozni. Most a szauna részleget irányítom, ami azt jelenti, hogy munkatársaink nagy csoportját vezetem, és segítek a munkanapjaik felépítésében.

A teljes csapat 240 alkalmazottat számlál. Ebből 68-an dolgoznak a szaunában. Az átlagos fürdőkben összesen nincs annyi alkalmazott, mint nálunk a szaunáknál. A vendégek egy külső folyosón lépnek be. Az öltözőkben átöltözés előtt bérelhetnek fürdőköpenyt, törölközőt és papucsot. Három gőzkabin, kisebb melegvizes medencék, egy merülőmedence, 10 szauna és két nagy medencénk – egy benti, egy kinti – várja őket. A hőmérséklet 55 és 95 Celsius-fok közötti változik.

A fürdőbe tilos telefont vagy kamerával működő eszközt bevinni; textilmentesek vagyunk, és a vendégeink számára nagyon fontos, hogy tekintettel vagyunk az intim szférájukra.

A vendégek nem sétálnak állandóan meztelenül, csak a medencében és a szaunában nem takarja őket semmi. A fürdő többi részén köntöst kell viselniük vagy más módon kell takarniuk magukat.

Szauna

Egy hívogató szauna (fotó: Pixabay)

Németországban nem nagy dolog a meztelenség. Nekem két hétbe telt, mire megszoktam a meztelenséget – nem a vendégekkel a szaunában, hanem a kollégáimmal, miközben átöltöztünk egymás előtt. De a pucér testek látványa itt tényleg nem nagy ügy, főleg, hogy Kelet-Németországban bőven vannak nudista strandok. A szüleim onnan származnak, így ismerem ezt a kulturális identitást. Ez teljesen természetes, és emberként közeledünk egymáshoz: „Ez az én testem, ez a te tested” – gondoljuk. Élvezetes egymás közelében lenni minden ítélkezés nélkül. Nekem ez teljesen normális.

Szabályaink szerint a vendégek tartózkodniuk kell az intimitástól, de ettől még időnként megpróbálnak szexelni. Vannak, akik bejönnek, sok meztelen testet látnak, és elgondolkoznak rajta. Amikor ott vannak a párjukkal, és esetleg megisznak néhány pohár bort, sokkal könnyebb közelebb kerülni egymáshoz.

Többnyire nem a 95 fokos szaunákban csinálják, inkább a gőzfürdőben vagy a 70 fokos szaunákban. A megállításuk érdekében tudatjuk velük, hogy nyilvános helyen tartózkodnak, ahol mások kényelmetlenül érezhetik magukat miattuk – ha ezután sem hagyják abba, akkor arra kérjük őket, hogy távozzanak.

Az élvezetes szaunaélmény kulcsa, hogy lassan kell elkezdeni. A 70 fok ideális, ha még nem ismeri a szaunát, majd fokozatosan kell ezt emelni. Szoktasd hozzá a szív- és érrendszered. A legfontosabb dolog, hogy figyelj a testedre és reakcióira. Ha kellemetlenül érzed magad, hagyd el a szaunát.

Ezenkívül igyál vizet a szaunázás előtt, alatt és után. Előfordult már, hogy az emberek összeestek a szaunázás után: ennek a leggyakoribb oka, hogy nem ittak eleget.

A körülöttem lévő csapatot szeretem a legjobban a munkámban. Olyan érzés munkába menni, mintha hazajönnél. Sokat nevetünk és szórakozunk. Nagyon erős a kapcsolat; Vabalin kívül is sokat lógunk együtt. Csak remélni tudom, hogy a lehető legtovább végezhetem ezt a munkát – szeretek vendégszerető lenni az emberekkel, szórakoztatni őket, új kezeléseket kitalálni, fejleszteni a kollégáimat, és fellobbantani bennük azt a szikrát, amely majdnem kilenc évvel ezelőtt bennem is fellobbant. És ha a vendégek kedvesen mosolyognak rád, amikor kijelentkeznek, akkor tudod, hogy jól végezted a dolgod.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top