nlc.hu
Szabadidő

Agresszív teknősök Horvátországban

Teknősök haraptak meg fürdőzőket Horvátországban

Agresszív hüllők a horvát tengerparton.

Fürdőzőkre támadó teknősökről számolt be a horvát sajtó. A dalmáciai Ciovo szigeténél előbb egy nőt harapott meg egy állat, pár nappal később pedig egy férfi nyilatkozott arról, hogy alig tudott elmenekülni egy agresszív hüllő elől.

A Ciovo szigetén nyaraló nőnek a hátát harapta meg a teknős, és akkora sebet ejtett, hogy össze kellett varrni a harapás nyomát.

Mutatjuk:

teknősharapás

A teknősharapás nyoma – Forrás: dnevnik.hr – videó / Facebook

Ami a néhány nappal későbbi teknőstámadást illeti, a strandoló férfi egy körülbelül 50 kilós hüllőről számolt be, ami akkor közeledett felé agresszíven, amikor a 6 hónapos gyerekével játszott a vízben.

Veszély esetén támad

Szakértők szerint álcserepesteknősről lehet szó, amely nagy számban él az Adriai-tengerben, támadni viszont csak akkor szokott, amikor veszélyben érzi magát. A sekély vízbe csak akkor úszik, ha bajba kerül.

teknős,

Agresszívvá válhat az álcserepesteknős – Fotó: illusztráció, iStock

Ezek a hüllők akár kétméteresre is megnőhetnek, tömegük pedig meghaladhatja az 500 kilót is. Erős állkapcsuk középen horogszerűen hajlott, emiatt komoly sebet képesek ejteni.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top