nlc.hu
Szépüljünk
Szépségfarm otthon

Szépségfarm otthon

A szabadságukat tengernél töltõk saját bõrükön tapasztalhatják annak szépítõ, regeneráló és karcsúsító hatását...

A kozmetikai ipar flakonokba, tubusokba zárta a tenger erejét, így bárki élvezheti azokat a fürdőszobájában. Ezzel kezdetét vette egy új irányzat a szépségiparban, melyet spa-nak neveznek.






Mit jelent a spa?

A spa angol szó, pontos fordításban gyógyfürdőt jelent, de az irányzat létrehozásakor a tengerentúlon élő szakemberek az ihletet Itália aranykorából merítették. Augusztus császár idején az antik Rómában 170 pompásan megépített fürdő működött, amelyek tisztálkodásra, társas összejövetelekre, játékokra, versenyekre, irodalmi felolvasásokra és a közönség szórakoztatására szolgáltak. Vagyis ezek voltak a Kr. u. II. század felfrissülésének, stresszoldásnak a színhelyei. A spa ma a wellness életmód alappillére, a spa kozmetikumokban pedig nem annyira a gyógyvizek, mint inkább a tenger mélyének titokzatos alkotóelemei fedezhetők fel.

Ennek pedig az oka pedig, hogy a legújabb kutatások bizonyították: a tengervíz nyomelem-összetétele nagyon hasonló az emberi vérplazmáéhoz. Ezért aztán sorra jelennek meg és egyre népszerűbbek azok a szépítőszerek, amelyek tengeri sót, algát vagy iszapkivonatot tartalmaznak. Az algák, a tengervíz és a tengeri iszap fehérjéket, aminosavakat, vitaminokat, növényi hormonokat és nyomelemeket tartalmaznak, melyek gyorsítják a sejtek megújulását, erősítik a kötőszövetet, csökkentik a gyulladást, tisztítják, simítják és regenerálják a bőrt.





Az alga nagyon sok B2-vitamint tartalmaz, de bővelkedik bőrt tápláló proteinben, szénhidrátban, óv a mérgező nehéz fémek hatásától, élénkíti a vérkeringést, és segít a narancsbőr megelőzésében. A tengeri hínár szabályozza a bőrszövetek pH-értékét, és helyreállítja a bőr nedvesség háztartásának egyensúlyát, és karcsúsít. A tengeri szivacsban apró mész és kovakristályok bújnak meg, amivel ha átmasszírozzuk a bőrt, máris erősíthetjük a kötőszövetet. Intenzív méregtelenítést is kifejt, simítja, erővel tölti fel a petyhüdt bőrt, és a narancsbőr elleni harc titkos csodafegyvere lehet. A tengeri szivacshoz azonban tilos szappant, vagy tusfürdőt használni!

A kencék>>





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top