nlc.hu
Szépüljünk
Nyár a télben

Nyár a télben

Barna bõr, selymesen puha lábfej és állandó hidratálás. Gyakran abba a hibába esünk, hogy ezeket csupán nyári dologként kezeljük, pedig télen pont olyan fontosak. Gyerünk, te is csempéssz egy kis napsütést a téli hidegbe!
Barnulj a fürdőszobában!

 

 

Ilyenkor már a szeptemberi görög útról hazatérőkön sem látjuk a barnaság nyomait. Márpedig jönnek az ünnepi kivágott rucik, és ezek nem igazán mutatnak jól fehér bőrön. Sajnos egy napsütötte tengerparthoz csak kevesen tudunk kiruccanni pár napra. A szolitól joggal ódzkodunk, hiszen az áhított szín eléréséhez jóval többször kellene befeküdnünk a gépbe, mint azt a bőrgyógyászok ajánlatosnak tartják. Szerencsére nincs veszve semmi, mert vannak remek önbarnítók. Olyat válassz, ami gyorsan felszívódik, így hamar felöltözhetsz a használata után. Ha még kezdő vagy, akkor keress olyat, ami színezett, mert így látod, hogy hova kentél már, és melyik részek maradtak ki. Az arcodon speciálisan arcra kifejlesztett terméket használj, mert ezek legtöbbje egyben ápolóként is funkcionál.

Biotherm Sun Tan hidratáló arczselé szuperjó citrusillattal, 6500 Ft

Kényeztesd a lábad!

 

Télen sokkal mostohábban bánunk a lábfejünkkel, pedig ilyenkor is megérdemli a törődést. A bőrünk a lábunkon közel négyszer vastagabb, mint a testünk többi részén. Az igénybevétel során megvastagodással védekezik. Ha ezeket a részeket nem „csiszolod” rendszeresen, akkor még ki is szárad, esetleg berepedezik, és nem elég, hogy fáj és ronda (már bocsánat), de az összes harisnyádat tönkreteszi. Ha már a harisnyánál tartunk, akkor rögvest előkerül a másik téli lábápolási probléma is. Gondolj bele, hogy milyen keveset tud levegőzni a lábad, hiszen folyamatosan bezárod egy cipőbe. A nejlonharisnya igazi dunsztkötésként akadályozza meg, hogy a lábad szellőzzön. Nappal használj izzadásgátlókat (ezzel az esetleges gombás fertőzéseket is elkerülheted), illetve gyorsan felszívódó hidratálókat. Esténként alaposan kend be a lábadat bőrápolóval. Plusz: mivel divat (és most hagyjuk a felfázást és az ésszerűséget) télen is a nyitott lábbeli az esti alkalmakon, ezért ha a tökéletes megjelenés a célod, akkor a zselés talpbetéted is cseréld le csillogósra! Limitált széria. Őrület, nem?

Scholl Party Feet Starlight gélpárna féltalpbetét, 1559 Ft

Hidratálj is!

 

 

Te is beleestél már abba a hibába, hogy télen automatikusan csak a gazdag bőrápolókkal kened magad, és a hidratálásról elfeledkezel? Pedig a fűtéstől száraz levegő megviseli a bőrünket. Figyelj oda, hogy a tusfürdőtől a testápolóig minden tartalmazzon hidratáló összetevőt. Egy olyan termék került mostanában a polcokra, amely igazán levett a lábamról, miután kipróbáltam. Nem feltétlenül találsz rá magadtól, mert a babaápolási részlegen leled meg. A Johnson’s Baby Naturals testápolója ritkán tapasztalt hatást nyújtott. Teljesen feltöltötte a bőrömet, ráadásul isteni az illata, de nem érzem magam tőle csecsemőnek. A tubusos intenzív hidratálókrémje akár kézkrémként is funkcionál, annyira gyorsan beszívódik.

Bronzosíts rendületlenül!

 

Max Factor Bronzing Powder 001, 1849 Ft

Ha már szép barna a bőröd az önbarnítónak köszönhetően, akkor ki ne hagyd a bronzosítót a sminkelés során. Még természetesebb hatást érsz el vele, és ez a natúr smink elkészítésénél nem utolsó szempont. Ha pici ragyogásra vágysz, akkor csillogóbb változatot válassz.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top