nlc.hu
Szépüljünk
Partiképes sminktippek

Partiképes sminktippek

Nem kell parti-lánynak lenned, hogy örülj a farsangi buliknak! A tánctudásod mellett azt is megmutathatod, mennyire nõcis vagy. A dögös ruci mellett a hozzá illõ smink legalább olyan fontos. Még van idõd, akár gyakorolhatsz is!

1. Az év végi nehéz ételek sajnos nyomot hagynak a bőrödön! Fogd vissza magad egy kicsit, ha kevesebb pattanást szeretnél, ha már késő, akkor mindenképpen szereld fel magad fertőtlenítő hatású korrektorral.

2. Ne feledd, hogy a sminket lehetőleg olyan fényviszonyok között készítsd el, ahol majd viselni fogod. Egészen másként hat ugyanaz a festékmennyiség a lágy gyertyafény vagy az éles neonfények mellett.

3. Most semmiképpen ne blicceld el az alapozó használatát, hiszen a szokásosnál több festéket fogsz használni, és jó lenne, ha tartós lenne a sminked. Éppen ezért mindig rögzítsd az elkészült művet púderespamaccsal.

La Roche-Posay Toleriane krémes alapozó érzékeny bőrre

4. Eljött a műszempilla ideje! Ha eddig nem próbáltad ki, most mindenképpen vesd be ezt a trükköt. Nem kell az egész szempillavonalra felragasztanod, a tincsenként alkalmazott műpillák sokkal eredetibbnek hatnak. Igazán izgi, ha csak a halánték felőli harmadát dúsítod a szempilládnak egy-két hosszabb tinccsel.

Dianne Brill műszempillák

5. Ha szép hosszú pilláid vannak, akkor próbáld ki az aranyszíneket a szempilládon is, lenyűgöző lesz a hatása. Először fesd gondosan a szokásos feketével, aztán ha teljesen megszáradt, akkor jöhet az arany.

Maybelline XXL Gold kétszínű szempillaspirál

6. Még a visszafogottabb bulisminknek is nélkülözhetetlen kelléke a fény az arc különböző pontjain. Kifejezetten erre készülnek a highlighter nevű (magyar megfelelő híján csak így emlegetik a szakemberek is) termékek. Gyönyörűen kiemelheted vele az arccsontot vagy a szemöldökcsontot.

Clinique highlighter és pirosító egyben

7. Jöhet a csillám! Az apróbb szemcséjű púderszerű csillámport egy nagy vattapamaccsal vagy ecsettel vidd fel, ha már teljesen elkészültél (a púderes rögzítés után). Lágyan simítsd át az arcodon, a válladon és a dekoltázsodon is. A nagyobb, határozott csillámokat szinte egyesével vidd fel a szemhéj külső részéhez a halántékod felé. Vigyázz, mert vonzza a tekintetet, ezért inkább gyakorolj előtte, hogy mindenképpen jó helyre kerüljön (ha rontasz, nagyon nehéz lesz a korrigálás, megszabadulni pedig csak úgy lehet tőle, ha a teljes sminkedet feláldozod). Ha idegenkedsz a túlzott csillogástól, akkor válassz olyan szemtust vagy szemceruzát, amely tartalmaz csillámokat. Ezeket kiegészíheted fényes szemhéjfestékekkel is.

8. Ha játékos kedvedben vagy, akkor akár mintát is festhetsz a szemed köré. Ehhez vágd ki sablonból a mintát (a legegyszerűbb a csillag vagy a virág), és a negatívot töltsd ki a színekkel.

9. Az ezüst nem csak a jégkirálynőknek áll jól! Most nyugodtan használd a szemhéjpúder mellett szemceruzaként is.

10. Ne feledkezz el a körömlakkról sem! Válassz nyugodtan sötét színeket, ezekben lehet egy kis csillám is.

Maybelline Forever Strong körömlakk

A frizurád is legyen összhangban a sminkeddel!
A rövid hajadat bátran zselézheted, míg a hosszú esetében biztos választás (és gyorsan kész van), ha lófarkat viselsz, vagy kontyot. Utóbbi lehet szemtelenül laza és dívásan tűzött is. Semmiképpen ne feledkezz el a hajfényspray-ről, és használj „ütős” kiegészítőket, akár brosst, kendőt, bőrszíjat, láncokat is. Engedd szabadon a fantáziádat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top