nlc.hu
Szépüljünk
Nyomot hagyott rajtad az éjszaka?

Nyomot hagyott rajtad az éjszaka?

Az szuper, ha jól sikerült a buli, de a reggel kíméletlenül megérkezik. A tükörbe nézve azt látod, hogy az éjszaka nyomot hagyott rajtad? Ne aggódj! Szerencsére létezik néhány trükk, amellyel a tüneteket csillapíthatod.

Folyadékot, de azonnal!!!

 

 

Az idegeskedés akkor sem segít, ha a tükörből egy duzzadt és karikás szemű, sápadt arc néz vissza rád. Ilyenkor a legfontosabb a megfelelő mennyiségű folyadék, és sokkal frissebbnek érzed majd magad, ha megfelelő C-vitamin-mennyiséget is elfogyasztasz. A legegyszerűbb, ha ébredés után natúr gyümölcslevet iszol. Ha van erőd (és találsz a hűtőben), frissen facsarj ki 2-3 narancsot, csepegtess hozzá egy kis citromot, és kortyolgasd el. Ahhoz, hogy szervezetedet kellően hidratáld elsősegélyt nyújtva, még legalább fél liter ásványvizet kellene elfogyasztanunk a következő órában.

Hogy tisztuljon a tekinteted

 

 

• A szemeddel percek alatt csodát tehetsz egy-két jégkockával. Lágyan masszírozd át a szem környékét.
• A készen kapható szemmaszkok használatához szükséged lesz legalább 5-10 percre, amelyet fekve töltesz (szerintem nem lesz nehéz erre rávenni magad), de megéri, mert az eredmény látványos.
• A farsangi álarchoz hasonló zselével töltött tasak egyetlen nő bűvészfelszereléséből sem hiányozhat, remélhetőleg nálad is ott lapul a frigóban. Tedd fel, hogy 10 perc alatt búcsút inthess a táskáknak. Legalább a párod arcára is mosolyt varázsol a látványod.
• A maszkok után jöhet a speciálisan a szem környékére készült szérum. Az ujjbegyeddel könnyeden ütögetve juttasd a bőrbe.

Megint ragyoghat az arcod

 

A kevés alvásnak, a megszokottnál több sminknek, ne adj’ isten a dohányfüstnek köszönhetően könnyen lehet, hogy száraz és foltos az arcbőröd, és a szád is ki van cserepesedve. Márpedig még a sminket is csak megfelelő alapokon érdemes használni, különben siralmas lesz az eredmény (persze az a legjobb, ha ilyenkor nem sminkelsz). Ha túlzottan fáradt és álmos voltál a hazaérkezéskor, bizony előfordulhatott, hogy nem tisztítottad meg az arcodat (ejnye!) elalvás előtt. Most már nincs több haladék, alaposan távolítsd el a smink maradványát. Egy könnyű arcradírozás teljesen eltünteti az elhalt hámsejteket, amelyek a kissé fakó arcszínt okozzák. Akár a tusolás kezdetén is felviheted a peelinget, majd a zuhanyozás befejezéseként mosd le az arcodról körkörös mozdulatokkal. Utána egy tonikkal átitatott vattával töröld át az arcbőrödet. A megfelelő vízmennyiség biztosítása kívülről is fontos a bőrünknek, ilyenkor jó szolgálatot tesznek a hidratálópakolások, de mindenképpen használj bőségesen hidratálókrémet. A szádra enyhülést hoz egy jó ápolóbalzsam, de a méz is csodát tesz.

Szénaboglya helyett „majdnem korona”

 

 

• A legegyszerűbb a hajmosás, de ha nincs rá lehetőséged, akkor enyhén vizes kézzel dörzsöld át a hajadat, és fújd át hajszárítóval, ezzel szinte frissen mosott hatást érhetsz el.
• A regeneráló-, újraformázó, kondicionálóspray-k és -krémek segítenek az illatukkal, fényt varázsolnak, és könnyen fésülhetővé teszik a tincseidet.
• A végképp rakoncátlan hajtincseket – különösen rövid hajnál – úgy rendezheted, ha hajlakkot fújsz használat előtt a fésűre.
• Szerencsére divat a „most keltem ki az ágyból” haj, így nyugodtan borzold össze a kezedre tett formázókrémmel a hajadat, így tudod a kócosságot és az elaludt tincseket a leggyorsabban eltüntetni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top