Sztárok

Hogyan nevezzelek? Különc celebgyereknevek

Még az irigyelt sztárcsemetéknek sem csupa móka és kacagás az élete. Ők viselik azoknak az őrült pillanatoknak a következményeit, amikor anya és apa úgy gondolta: legjobb lenne a gyereket gyümölcsök, állatok vagy karibi szigetek után elnevezni. Összegyűjtöttük a celebvilág legfurább gyerekneveit.

Hogyan nevezzelek? Különc celebgyereknevekFiúnevet kapott a lánya

A Mariah Carey – Nick Cannon házaspárhoz május elején kopogtatott be a gólya, méghozzá duplán, az énekesnő ugyanis ikreknek adott életet. A kisfiúnak és a kislánynak is M betűvel kezdődő keresztnevet választottak, ezzel is utalva anyukájuk nevére. Mariah azonban nem érte be ennyivel. Lányát Monroe-nak keresztelték, Marilyn Monroe után, öcsikéjét Moroccant (Marokkói) pedig arról a lakosztályról nevezték el, ahol szülei eljegyezték egymást. Bár egy külföldi babanévelemző portál szerint a Monroe eredetileg fiúnév, Mariah-ék még így sem lőttek túl a célon, amikor az utónévkönyvet lapozgatták.

Hogyan nevezzelek? Különc celebgyereknevekJátékról adott nevet a gyerekének

A Spinédzserek című film sztárja, Alicia Silverstone bizonyára nincs tisztában azzal, hogy a gyerekek egy idő után már azt is kikérik maguknak, ha nagy nyilvánosság előtt az otthoni becenevükön szólítják őket. Különben biztos kétszer is meggondolta volna, hogy jó ötlet-e a picit Kék Mackónak (Bear Blu) keresztelni. Már várjuk, hogy a kisfiú mikor kéri majd először, hogy változtassák meg a nevét. Mindenesetre a szőke színésznő dobogós helyezést érdemel.

Hogyan nevezzelek? Különc celebgyereknevekAz énekesnő, a tulipán és a rokonság

A nemrégiben Magyarországon járó Jerry O’Connell és felesége, Rebecca Romijn egyik kislányának valószínűleg annyit fogják idézni ezt a slágert, hogy már az oviban elege lesz belőle. A színészpár ikerlányai a Dolly Rebecca Rose és a Charlie Tamara Tulip neveket kapták. A triplázás hátterében különböző okok állnak. Dolly Dolly Parton énekesnő után kapta első, anyukája után a második nevét, míg Charlie-nak O’Connel bátyját, Tamarának pedig Romijn húgát hívják. Virágokról elnevezni egy kislányt meg egyszerűen cuki és kész.

Rockbébik

Hogyan nevezzelek? Különc celebgyereknevekAz igaz, hogy ha egy olyan házaspárnak születik fia, ahol a papa és a mama is rocksztár, akkor nem érhetik be hétköznapi nevekkel. A No Doubt énekesnője Gwen Stefani mindkét kisfiának egzotikus rockos neveket választott. 2006-ban született első gyermeküket Kingston James McGregor Rossdale-nek hívják, természetesen a reggae zene fővárosa után. A raszta motívumot második fiuk születésénél is megtartották Zuma Nesta Rock Rossdale középső nevét a reggae-király Bob Nesta Marley-től örökölte. A kicsik egyébként igazán laza kis srácok, nevükre és szüleikre sem fognak szégyent hozni.

Hogyan nevezzelek? Különc celebgyereknevekBiblia és gyümölcs
Máig fülünkben cseng Gwyneth Paltrow nyilatkozata, amikor arról kérdezték, miért nem keresztelték el Chris Martin énekessel közös kislányukat rögtön a születése után. A büszke szülők a baba egyéniségéhez akarták igazítani a névválasztást, néhány nap várakozás után így lett a kislány Apple Blythe Alison Martin. Kisfiuk, Moses Bruce Anthony Parker bibliai nevét egy dalról kapta, amit apukája írt Gwynethnek az esküvőjük előtt.

Hogyan nevezzelek? Különc celebgyereknevekNicole Richie kalózai
Paris Hilton egykori öribarinője, Joel Madden zenész jelenlegi felesége talán túl sokat nézte A Karib-tenger kalózait, amikor terhes volt, és ezért választotta kisfiának a kalandfilmbe illő Sparrow James Midnight nevet. Fura ízlése már lánya születésekor is megmutatkozott. A hároméves kislányt ugyanis Harlow Winter Kate-nek hívják. Ezek után érthetetlen, hogy a teljesen hétköznapi Kate hogyan került képbe.

Hogyan nevezzelek? Különc celebgyereknevekJáksó megbánta a Dagobertet
Panaszkodni a hazai hírességek fantáziájára sem lehet, ha csemetéikről van szó, ők is határtalan kreativitásra képesek. Sokat foglalkoztak a lapok Jáksó László fiának, Bence Dagobertnek a nevével. A műsorvezető egy interjúban elmondta: attól félt, hogy fia ugyanolyan zárkózott gyerek lesz, mint amilyen ő volt. Egy szokatlan név azonban már alap lehet egy beszélgetéshez. Jáksó fia már 17 éves, a műsorvezető pedig már másképp döntene a névválasztásban. „Megbántam ezt a második keresztnevet, de akkor jó ötletnek tűnt. Mentségemre legyen mondva, amikor Bence megszületett, még nem tudtam, hogy a tévében fogok szerepelni, és hogy ebből cikkek születnek majd” – mondta a Heti Hetes és a Class FM műsorvezetője.

Hogyan nevezzelek? Különc celebgyereknevekA legkisebb Sebestyén
Sebestyén Balázs kisfiának már a születését is óriási várakozás előzte meg, világrajövetele után pedig mindenki arra volt kíváncsi, hogy fogják hívni Balázs első gyermekét. A szülők mindenképp B betűs nevet szerettek volna választani, de lehetőleg olyat, amiből nincs sok Magyarországon. Alapos munkát végeztek: a kis Benettnek jelen pillanatban mindössze három névrokona van az egész országban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top