Sztárok

Tóth Roland: “Eddig tudtam titkolni a koromat”

A kollégáival és a motoros barátaival is megünnepelte negyvenedik születésnapját a Jóban Rosszban Bodolai Bandiját alakító Tóth Roland színész. Azt mondja, elfogadja az életkorát, bár hozzáteszi, úgy könnyű, ha még harmincnak sem érzi magát.

Mit jelent az életében a negyedik X? Sokaknak ez vízválasztó, elmélkedésre, összegzésre ad okot.

Ez is csak egy születésnap, és kész, élek tovább, ahogy eddig. Nem számolom, hol tartok, az életkor csak akkor számít, amikor megadják a motorra a jogsit és a személyi igazolványt. Ezeken túl, hogy ki hány évesnek érzi magát, az mindenkinek a saját dolga. Én most még harmincnak sem érzem magam.

Tóth Roland: „Eddig tudtam titkolni a koromat

 Ilyen apuka Száraz Dénes

Tíz-húsz évvel ezelőtt mit gondolt, milyen lesz az élete negyven körül?

Nagyon fiatal koromban egyetlenegy dolgot hittem biztosnak: hogy harmincévesen meg fogok állapodni, meg fogok nyugodni. Ez ma már nem így van, sőt pont fordítva: nemhogy lenyugodtam volna, inkább harmincéves korom óta pörögtem fel igazán.

Tóth Roland: „Eddig tudtam titkolni a koromat”Az erre az életkorra kitűzött céljait elérte?

Amit elterveztem, az már vagy folyamatban van, vagy meg is valósult. Az igazság az, hogy nem nagyon tervezek, inkább a helyzeteknek megfelelően improvizálok. Ha nagyon eltervezek dolgokat, akkor nehéz feldolgozni, ha mégsem úgy jön össze. Én inkább nem foglalkozom ilyesmivel, úgy vagyok vele, hogy lesz, ahogy lesz, én pedig alkalmazkodom.

Hogyan ünnepelte a születésnapját?

Egyrészt a kollégáimmal, a Jóban Rosszban stábjával, akik közül a kellékestől a producerig mindenki velem ünnepelt. Három napon át tartott a buli Sümegen, amikor a városban forgattunk. Megadtuk a módját, hiszen amikor volt egy kis időnk, azt ünneplésre használtuk fel. A Jóban Rosszban-os kollégákon kívül még a motoros barátaimmal buliztunk, akik közül az egyik ugyanazon a napon született, mint én. A két társasággal együtt négy-öt napon át ünnepeltünk, úgyhogy megadtuk a kellő tiszteletet a negyedik X-nek. Aztán jól ki kellett pihenni az ünneplést. Kicsit hosszabban tartott, mint máskor – talán ez az egy dolog jelzi az idő múlását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top