Sztárok

Alain Delon: „Megvettem a sírhelyemet”

Minden idők egyik legnagyobb filmsztárja fiatal korában igazi botrányhős volt, akitől gyerekei szerint nem állt távol a gőg és a zsarnokoskodás. Most, 84 évesen azonban már a halálra készül, depressziója miatt állítólag már az öngyilkosság gondolata is megkísértette.

Alig több mint egy hónapja, 2019. november 8-án ünnepelte 84. születésnapját minden idők egyik legnagyobb francia filmsztárja, Alain Delon. Az Illúzió Caféblog hosszú posztot szentelt a sztárnak, aki fiatalkorában finoman szólva is megosztó személyiség volt.

„Azt hiszem, hogy az élet mindent visszavett tőle, amit egyszer neki adott. Az élet mindent megadott neki: szépséget és sikert. De amikor az élet mindent odaad, össze kell szedned, amit adott, és adakoznod kell. Amikor kapsz valamit, adnod kell valamit. Egyedül van és boldogtalan. De saját maga kereste a szerencsétlenségét” – mondta róla nagyobbik fia.

Alain Delon az 1972-es Un flic című filmben (Euro International Film / Photo12)

Delon közismert botrányhős volt, szerelmi életével sokat foglalkoztak a lapok. Gyerekei azt mondják, rendszeresen bántalmazta őket, utolsó felesége pedig zsarnoki viselkedésére hivatkozva adta be a válókeresetet. Három testőre is rejtélyes körülmények között halt meg, sokan ma is azt suttogják, az ő keze van ebben is. Romy Schneidert csúfosan becsapta, házassággal hitegette, de végül egy alvilági kapcsolatai közben megismert prostituáltat vett feleségül helyette. A legendás énekesnőtől, Nicótól született fiát sosem ismerte el sajátjaként.

Nem csoda, hogy idős korára megkeseredett. „Már nem hiszek Istenben, még ha különleges kapcsolatot tartok is fent az áldott Szűzzel. Szenvedélyem Mária. Mert szeretem a nőt, szeretek mindent, amit csinál. (…) Beszélek vele, elmesélek neki dolgokat, kérdezem őt. Ez megkönnyebbülést hoz számomra. Meg vagyok győződve arról, hogy a halál után csak egy test hullik a porba. Már minden készen áll a fogadásomra a temetőben. Megvettem egy kápolnában a sírhelyemet. Utálom ezt az időt. Hánynom kell tőle. (…) Minden rossz, minden torz. (…) Tudom, hogy sajnálat nélkül fogom itt hagyni ezt a világot” – mondta Paris Matchnak nyilatkozva.

Az Obsession című lap szerint Delon komoly egészségügyi gondokkal küzd, nagy fájdalmai vannak, depressziós és már az öngyilkosság gondolata is megfordult a fejében. Állapota 2004 óta hanyatlik, akkor kórházba került szívelégtelensége miatt, nemrég pedig megműtötték mert elviselhetetlen csípőfájdalmai voltak. Bár orvosai óva intették tőle, saját felelősségére megműttette magát. Augusztus elején agyvérzést kapott, de azóta már kiengedték a kórházból. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top