Sztárok

Fiatal anyukák: nem csak Radics Gigi álma vált valóra, más ismert nők is boldogok, hogy 25 éves koruk előtt szültek

Nem Radics Gigi az egyetlen, akit boldogsággal tölt el, hogy fiatalon lehet kismama. Más ismert sztárok is boldogok, amiért így alakult az életük.

Nagy meglepetés volt, amikor a Story magazin címlapján Radics Gigi megosztotta a nyilvánossággal, hogy gyereket vár. Mindig is fiatal anyaként képzelte el magát, ezért külön öröm számára, hogy így alakult az élete. Nem ő az egyetlen ismert nő, aki hasonlóan szerencsés. 

Radics Gigi: 23 évesen várja az első gyerekét

Az 23 éves énekesnő eddig a párját sem nagyon mutatta meg, most pedig együtt mosolynak a Story címlapján, ahol boldogan mesélt arról Radics Gigi: ő és Áron az első gyereküket várják

“Mindig is fiatal anyuka szerettem volna lenni, és korábban állandóan azt hangoztattam, hogy csak meg kell találnom ehhez a megfelelő partnert. Most megtaláltam, és bár nem tűztük ki pontosan a családalapítás időpontját, nyitottan vártam ezt a fordulatot. Áron már most mondogatja, hogy szeretné, ha lenne testvére a kisbabánknak. Sosem felejtem el, amikor a második randinkon megpusziltuk egymást, és mind a ketten úgy éreztük, mintha belénk csapott volna a villám.”

Radics Gigi gyereket vár, Tatár Csilla először mesél a lányáról, Szilágyi özvegye megszólalt

A Story címlapján jelentette be Radics Gigi, hogy terhes

Gigi édesanyja, Bea is fiatal volt, mikor Gigi született, így átérzi az örömét. Amikor az énekesnő elmondta az első vizsgálat után, hogy biztosan érkezik a kicsi, Bea majdnem elájult, olyan boldog volt. „Szinte hihetetlen, hogy az én csoda szép felnőtt lányom anyai örömök elé néz. Örülök, hogy megtudja, milyen felelősség és ugyanakkor boldogság szülőnek lenni. Ő mindent tudatosan csinál, és látom, hogy száz százalékig biztos abban, amit eltervezett. Tudom, hogy nagyon jó anya válik belőle, és én minden tapasztalatommal és szeretetemmel segíteni fogom őt” – mesélte a Story magazinnak az énekesnő édesanyja.

Csobot Adél: 22 évesen szült

Az énekesnő nem sokkal a 22. születésnapja után hozta világra az első fiát, Nátánt, és már a várandósság alatt vele készült interjúkban elmondta: pontosan így tervezte az életét

“Világéletemben fiatal anyuka szerettem volna lenni. Már tízévesen, mikor tudatosan láttam a világot, csak ezt hangoztattam az anyukámnak, hogy én nagyon szeretnék fiatal anyuka lenni” – mesélte még a Mokkában, nem sokkal azután, hogy bejelentette az első terhességét.

Istenes Bence hét évvel idősebb a párjánál, és ahogy Adél mondta, már a megismerkedésük után nem sokkal kiderült, mindketten egyformán vágynak már saját családra. Az énekesnő a blogjában szokott írni arról, hogyan éli meg az anyaságot, miként változtatta meg az életüket és a hogyan tűntek el a spontán pillanatok a kapcsolatukból, ami néha megviseli őket Bencével. 

„Megváltozott az egész életünk, és vele együtt én magam is elindultam egy olyan belső utazáson, illetve úton, amely a korábbihoz képest másfelé vezet. Ezt el kellett fogadnom. Már az első szülésem után úgy is éreztem magam, mint aki teljesen újjászületett. Ez az élethelyzet átformálta a párkapcsolatomat, és ezt vállalom! Sokszor gondolok arra a lányra, arra az Adélra, aki a gyerekeim születése előtt voltam, vagy arra a férfira, aki Bence volt életünk két legnagyobb ajándéka előtt. Vágyom olyan felelőtlen és igazán szabad pillanatokra, amelyeket akkor éltünk meg közösen. Hihetetlenül spontán történésekre, amelyek most már csak ritkán léteznek.”

A pár a kapcsolatukról és arról, hogy fiatal szülőként hogyan élik meg a hétköznapokat, meséltek a Nyerő Páros forgatása idején. Adél és Bence is párkapcsolati terápiaként élték meg az akkori időszakot, ami nagyon jót tett nekik.

„Bevallom, előfordul, hogy nincs türelmünk egymáshoz Bencével. Ennek pusztán olyan egyszerű okai vannak legtöbbször, hogy elfogy az energiánk, fáradtak vagyunk, de közben nagyon vágyunk arra, hogy minőségi időt tudjunk együtt tölteni. Úgy érzem, hogy ebben, a már új, anyai énemben kell megtalálnom a lehetőségeket arra, hogyan éljem meg a NŐiességemet és a NŐiségemet. Boldog és szerető családban továbbra is segítve a kapcsolatunk jó irányba való fejlődését. Szeretnék magamban és Bencében is felfedezni új értékeket. Ezekbe kapaszkodva pedig átlendülni a néha nehezebb időszakokon. Együtt, közös erővel” – írta a blogjában Adél, aki Bencével együtt nyíltan vállalja azt is, hogy elbizonytalanodnak azzal kapcsolatban, jól nevelik-e a gyerekeiket

“Az első és legfontosabb, amit tanultam az anyaságnak köszönhetően, hogy tudatosítsuk magunkban azt, hogy változás történt az életünkben, mert mi már így négyen, családként létezünk, és nincs minden úgy, mint régen. Fogadjuk el ezt örömmel: mert boldog gyermekeket szerintem csak boldog szülők tudnak nevelni, és találjuk meg ebben az új életünkben is a csodákat.”

Nyári Dia: 24 évesen szült

Néhány hónappal azután, hogy az eljegyzéséről mesélt, máris újabb örömhírt jelentett be a színésznő. 

“Drága emberkék, akik itt vagytok velem! Szeretném veletek is megosztani a boldogságomat, hiszen már nem titok, nyáron érkezik hozzánk a gólya. Már nagyon várjuk, kit kapunk tőle” – írta a közösségi oldalán a Barátok közt sztárja még 2018 januárjában, és még azon a nyáron megszületett a kisfia, Zéti. 

Nyári Dia és Kovács Dániel szerencsésnek érezték magukat, hogy nem sokkal azután, hogy elhatározták, családot alapítanak, teljesült is a vágyuk. 

„Egyszer édesapám azt mondta, bánja, hogy 31 évesen lett szülő, talán ha hamarabb történik, akkor lenne testvérem. De nemcsak ezért akartam anya lenni. Egyrészt tudtam, hogy Dani az, akire vártam egész életemben, másrészt ha az ember lánya érzi, hogy itt az idő, akkor mi értelme van késlekedni?” – mesélte a terhessége alatt az akkor 24 éves színésznő. 

Ada: 23 évesen szülte meg az ikreket

Még annak idején a VIVA TV műsorvezetőjeként ismertük meg Adát, akit akkori párjával szinte mindig együtt emlegettek a kezdetekben, mert olyan elválaszthatatlanok voltak. Ada és Timo egy évvel az esküvőjük után, 2006-ban már büszkén mutatták be a világnak az ikerfiaikat, Bálintot és Bencét. A műsorvezető akkor volt 23 éves és szerinte pont azért jó fiatal anyukának lenni, mert kicsi a generációs szakadék szülő és gyerek között, és megértő barátként tekintenek rá a fiai.

“Anyukám 19, apukám 21 éves volt, amikor világra jöttem. Mindig is nagyon tetszett ez a felállás. Elég későn született meg az öcsém, tizennyolc éves voltam. Egész életemben kistestvérre vágytam, ezért állandóan a szomszédok és ismerősök gyerekeit pesztráltam. Kezdettől fogva úgy terveztem, hogy fiatal anyuka leszek. Nem tetszett az a gondolat, hogy harmincévesen azon sokkoljam magam, hogy ketyeg a biológiai órám, viszont sehol a nagy Ő, akinek gyereket szülhetek” – mesélte korábban a Kislaföld.hu-nak

Ada három évvel a szülés után maradt magára, és akkor jobban bepánikolt, mint mikor kiderült, hogy ikereket vár. 

“Egy cseppet bepánikoltam, hogy lehúzhatom a rolót. A velem egykorúak még találnak olyan lányt, akinek nincsenek gyerkőcei, az idősebb férfiak meg valószínűleg már elváltak, és van saját családjuk. Emellett számomra a gyerekek az elsők, ezt nem mindenki tudja megérteni.”

Ada ma boldog párkapcsolatban él és fiai is elfogadták a választottját, és eredetileg idén nyárra tervezték az esküvőt, amelyre a fiúk is készültek. 

Szinetár Dóra: 19 évesen szülte meg az első gyerekét

A színésznő mindhárom házasságából egy-egy gyereke született, és minden alkalommal szinte rajongással beszél róluk. Élete legfontosabb feladatának az anyaságot tartja

“Nem tartom jó dolognak taktikázni és azt mondani, hogy most még nem szülök, mert még felépítem a karrieremet, a házamat…(…) Az ember úgy van kitalálbva, hogy ezt azért minél előbb el kellene kezdeni, amúgy szerintem a végtelenségig lehet húzni” – mondta Szinetár Dóra, aki 19 évesen hozta világra első gyerekét, Marcit. Aztán tizenegy évnek kellett eltelnie, hogy ismét anya lehessen, ekkor született meg a Bereczki Zoltánnal közös gyereke, Zorka Veronika. Legkisebb gyereke, Benjámin idén lesz három, Marci és az öccse között 21 év a korkülönbség. Dóra már elmúlt negyven, amikor a harmadik gyerekével volt várandós. 

Szinetár Dóra 19 évesen szülte meg az első gyerekét

Szinetár Dóra (Fotó: Olajos Piroska/smagpictures.com)

“Nekem az a véleményem, hogy nem szerencsés ilyen későn elkezdeni, Nem mondhatnám senkinek, hogy ráérsz, mert negyven felett is tök jó ez. Nekem most azért nagyon jó, mert megvan ez a tapasztalásom, de a testemnek, a lelkemnek, az agyamnak nagyon kellett az, hogy én 19 évesen is, meg 30 évesen is már egyszer ezt végigcsináltam. Egész más volt így megélnem.”

Szinetár Dóra hol azért kapott megjegyzéseket, mert túl korán szült, hol azért, mert túl későn, ő viszont szerencsésnek érzi magát azért, hogy három különböző életszakaszban is megtapasztalhatta a szülés örömét. 

“A kritika mindig onnan jön, hogy az emberek nem bírják a saját nyomorukat jól kezelni. Amikor negyvenévesen szülsz, neki meg mondjuk nem jön össze. Vagy elvetette a babáját, mert elment valami szűrésre és azt mondták, hogy hat füle lesz és nyolc lába, ő ezt elhitte és elment egy abortuszra, és akkor azt látja, hogy szülsz egy egészséges gyereket ennyi idősen és akkor azt mondja: lehet az övé is egészséges lett volna, mert nem voltak benne az orvosok egészen biztosak” – nyilatkozta 2019-ben a Toplistának a színésznő.

Szabó Kitti: 24 évesen várta az első gyerekét

Sokáig azt mondták a színésznőnek az orvosai, hogy valószínűleg sosem esik majd teherbe, éppen ezért kisebb sokk volt Szabó Kittinek, amikor kiderült, gyereket vár. A Barátok közt sorozat Lindájaként ismerte őt meg az ország, és később a YouTube csatornáján is sok követő lett. Kitti nem tervezte ezt a gyereket, főleg úgy, hogy orvosai nem is biztatták, hiszen inzulinrezisztenciájával, policisztás petefészek szindrómával és pajzsmirigy-alulműködéssel is küzdött a terhességét megelőző években. 

Szabó Kitti 24 évesen várta az első gyerekét

Szabó Kitti és kisfia (Fotó: Olajos Piroska/smagpictures.com)

“Mielőtt teherbe estem, elmentem nőgyógyászhoz, akinek odaadtam az orvosi papírjaimat. Ő akkor megkérdezte, mikor szeretnék gyereket, mondtam, hogy ideális esetben két-három év múlva. Erre azt válaszolta, hogy ‘nézze, ha maga két-három év múlva valóban gyereket szeretne, akkor arra már most el kell kezdeni készülni, mert ezek az eredmények olyan rosszak, hogy most, ha akarna sem lehetne gyereke’. Szóval, félig-meddig jelenleg meddő vagyok. (…) Szóval úgy álltam az egészhez, hogy ha esetleg most nem úgy védekeznénk a párommal, akkor sem lenne semmi, erre bumm!”

A párjával már korábban is beszéltek családalapításról, és boldogok voltak, amiért végül orvosi segítség nélkül is megérkezett hozzájuk a kicsi. 

“Mennyire egy isteni csoda, és egy hatalmas jel, hogy ennek a kisbabának most kell megszületnie!” – lelkesedett a színésznő, aki ma már boldog édesanya. Saját Instagram oldalán – ígéretéhez híven – nem csak az anyaság csilli-villi oldaláról szokott beszámolni, és ehhez hasonló videókkal szórakoztatja a követőit. 

Csotó Klára: 24 évesen szülte meg első gyerekét

Emlékszel még a Szeress most! sorozat főszereplőjére? Csotó Klára igazi közönségkedvenc volt, majd hirtelen eltűnt a nyilvánosság elől. A színésznő a sorozat forgatása után nem sokkal már várandós  volt és utána egy időre csakis a családjának szentelte az idejét. Eredetileg pedagógus végzettségű Klára a szülés után gazdasági főiskolát végzett el, azóta sem láthattunk színésznőként.

2007-ben újra műsorára tűzte az RTL Klub csatorna a “Szeress most” című televíziós sorozatát. Ez alkalomból baráti összejövetelt tartottak a Kiskakukk Étteremben a készítők és a szereplők, ott volt a várandós Csótó Klára is (Fotó: smagpictures.com)

“Miután 2004 nyarán befejeződött a sorozat, a párommal úgy döntöttünk, éppen itt az ideje a családalapításnak. Összeházasodtunk, és alig egy évvel később már meg is született a kisfiunk, Ádám, aki most hároméves. Mindeközben egy gazdasági főiskolára is beiratkoztam, ahol sikerült is megszereznem a második diplomámat is. Egyelőre azonban az anyaság tölti ki a mindennapjaimat, ugyanis egy évvel ezelőtt életet adtam második gyermekünknek, Olivérnek is” – mesélte a Blikknek még 11 évvel ezelőtt. 

Szekeres Nóra: 20 évesen szülte az első gyerekét

Annak idején a Kölyökidőben szerették meg a nézők Szekeres Nórát, aki nagyon korán, 13 évesen szeretett bele a nála 16 évvel idősebb Szatmári Péter operatőrbe. A műsorvezető 21 éves volt, amikor először gyereket szült a férfinak, Noa lányuk után két évvel született meg Milán. A pár azóta már nem él együtt, és Nóra féltve őrzi a magánéletét. 2014-ben született meg a harmadik gyereke, Alexet évekkel később Nóra a saját műsorában mutatta meg a rajongóinak. 

Szekeres Nóra 21 évesen szülte az első gyerekét

Szekeres Nóra (Fotó: Nagy Zoltán)

“Nyolc éve vezetem ezt a műsort, szimbiózisban vagyunk. Gyermeket is kihordtam, sőt háromhetes volt Alex, amikor visszatértem. Az otthonunkban rendeztünk be egy stúdiót, a vendégekkel ott beszélgettem. Természetes volt, hogy a műsoromban szerepelni fog, de ez nem jelenti azt, hogy ebből rendszert fogok csinálni” – nyilatkozta 2017-ben a Szekeres Nóra

Azt, hogy fiatalon szült, nem bánta meg, szerinte az is érdekes tapasztalás volt, hogyan reagált a környezete. Mivel akkoriban a vele egykorúak inkább bulizni jártak, érthető módon elmaradoztak mellőle az emberek. 

“Én kivontam magam akkor a forgalomból, és a gyerekeknek adtam át magamat. Ugyanannyit éjszakáztam, mint a többiek, csak más volt a helyszín és a társaság. Érdekes volt, hogy ilyenkor elkopnak barátságok, de aztán évekkel később újjáéledtek” – mesélte évekkel később. 

Shodeinde Dorka: 19 évesen szülte az első gyerekét 

Az X-Faktor színpadára nagy pocakkal lépett fel az énekesnő, aki ma már három gyerek anyukája. Egy kislány és két fia született, Liza ma már 10 éves kész nagylány. A család évekig élt az Egyesült Királyságban, majd néhány éve hazaköltöztek és Százhalombattán folytatták az életüket. 

Liam, Milan és Lisa is kiegyensúlyozott gyerek, és az énekesnő élvezi, hogy fiatalon lehetett anya, és hogy éppen ezért úgy tudta kialakítani az életét, hogy a karrierjére és a családjára is tud figyelni.

„A színpadon is akkor tudok száz százalékosan teljesíteni, ha eszembe jut, hogy milyen jót játszottunk otthon Lizával” – mesélte egy korábbi Story gálán. 

Nem mindenkinek jön össze, hogy fiatal anyuka legyen: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top