nlc.hu
Sztárok

II. Erzsébet és Fülöp herceg szerelmes tánca

Így táncolt szerelmesen II. Erzsébet és Fülöp herceg 1956-ban – videó

Láttad már táncolni II. Erzsébetet és Fülöp herceget? Most megnézheted!
II. Erzsébet és Fülöp herceg

II. Erzsébet és férje, Fülöp herceg 1956 júniusában utaztak Svédországba, első hivatalos látogatásukra, ahol VI. Gusztáv Adolf svéd király és neje, Lujza svéd királyné – Fülöp herceg nagynénje – fogadták őket. A brit királyi pár részt vettek többek között a lovas olimpia nyitóünnepségén és a stockholmi városházán tartott bálon is. Utóbbi ünnepségen már a királynő divatikon húga, Margit hercegnő is csatlakozott hozzájuk. 

II. Erzsébet és Fülöp herceg a bálon táncra is perdültek. A fekete-fehér felvételek megörökítették, ahogy a brit uralkodó és férje szerelmesen pillantottak egymásra a keringő alatt.  (Ezek a pillanatok 2:30 perc után láthatóak – a szerk.)

A királynő és Fülöp herceg ekkor közel 9 éve voltak házasok, és az első két gyermekük, Károly herceg és Anna hercegnő is megszületett már.

A brit királyi család tagjai viszonylag ritkán táncolnak nyilvánosan, azonban azért mégsem példa nélkül való a dolog. II. Erzsébet és férje például egy kanadai fogadáson is eljártak egy táncot, ahol Fülöp ráadásul cowboyruhát viselt. De a királynő 1961-ben Ghána elnökével is táncolt, igaz, vele politikai okokból. Ez utóbbi tánc a The Crown című sorozatba is bekerült.

II. Erzsébet férje, Fülöp herceg két hónappal a 100. születésnapja előtt, 2021. április 9-én hunyt el. Szűk családi körben, katonai temetés keretein belül helyezik örök nyugalomra április 17-én. A temetésre hazatért az Egyesült Államokból Harry herceg is. Vilmos herceg és Károly herceg pedig megható sorokkal búcsúztak a család sziklájától.

(Nyitókép: Profimedia)

Búcsú Fülöp hercegtől:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top