nlc.hu
Sztárok

Harald király kórházban

Súlyos állapotban került kórházba a norvég király

Harald királynak légzési nehézségei vannak. Norvégia aggódik.

Légzési nehézségekkel vitték kórházba Norvégia királyát, Haraldot. A királyi család közleménye szerint Harald koronavírustesztje negatív lett, így tovább vizsgálják, mi baja pontosan a királynak. Teendőit addig fia, Haakon veszi át.

Légzési nehézségekkel került kórházba Harald (Fotó: https://www.royalcourt.no/)

Légzési nehézségekkel került kórházba Harald (Fotó: https://www.royalcourt.no/)

Haraldért most egész Norvégia szorít. A király, még koronahercegként, három olimpián is indult. Bár ő maga nem lett bajnok, azért a családban akadt kiemelkedő sportoló: apja 1928-ban aranyérmet is nyert.

Fontos tudni, hogy Harald 31 éves volt, amikor 1968-ban oltár elé vezette az oslói születésű Sonja Haraldsent. 1959-ben egy buliban ismerkedtek meg a herceggel, és ahogy az a nevéből is sejthető, Sonja nem született nemesi családba, éppen emiatt a kapcsolatukat sokáig titokban kellett tartaniuk, mert a kormány és a család attól félt, hogy az emberek elutasítják a felvetést, hogy a leendő király egy közrendből származó nőt vesz feleségül.

Mindenki megpróbálta lebeszélni Haraldot a lánykérésről, ám a herceg hajthatatlan volt. „Vagy Sonja lesz a feleségem, vagy nem kap királynét Norvégia!” – közölte döntését apjával.

Még több a norvég királyi családról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top