nlc.hu
Sztárok

A királyi család tagjai tévéműsorban és mozifilmben

A görög szappanopera herceg és a svéd reality hercegnő – koronások, akiket megbabonázott a tévé

Szappanopera szereplők, dokumentumfilmesek és híradósok. Nem egyszerűen celebek ők, hanem egy-egy királyi család tagjai, akiket a kelleténél jobban vonzott a kamera és a szereplés.

Ezerszer megírt történet, hogy milyen műsorokban szerepelt Meghan Markle, mielőtt hercegné lett. Láthatták az amerikai Áll az alku nézői, mint bőröndös lány a vetélkedőből, volt futár a Förtelmes főnökök moziba és főszereplői a Suits című sorozatban. Ám igazán nagy sikereket mégiscsak hercegnéként sikerült elérnie. Nem Meghan Markle az egyetlen koronás, akit vonzott a tévé és a mozivászon.

Eduárd wessexi gróf

Harry és Meghan a Netflixnek és a Spotify-nak akarnak tartalmat gyártani, ám nem ők lennének az elsők a brit királyi családban, akik beszállnak a szórakoztatóiparba. Bár II. Erzsébet legkisebb fia, Eduárd nem a kamerák előtt, sokkal inkább mögötte tevékenykedett. Amikor 1987-ben leszerelt a Brit Királyi Haditengerészetnél, eldöntötte, hogy a szórakoztatóiparban veti meg a lábát. Fél évvel később képernyőre is került az It’s a Royal Knockout című vetélkedő, melyben Eduárdon kívül András herceg és felesége, Sarah hercegné, valamint Anna hercegnő is szerepelt, azonban a nézők nem voltak oda a jótékonysági adásért. Magának a királynőnek sem tetszett a program, csalódottságot a fia tudtára is adta. Ez azonban nem szegte kedvét az új hivatásától Eduárdnak. Egy ideig Andrew Lloyd Webber mellett dolgozott színházban, majd saját produkciós céget alapított, hogy műsorokat gyártson. Nyereséges azonban csak nagyon ritkán lett a cége. A legjobb kritikát az a 12 részes dokumentumfilmje kapta, amit dédnagybátyjáról, VII Eduárd királyról készített.

Fülöp herceg és Eduárd wessexi gróf (Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images)

Fülöp herceg és Eduárd wessexi gróf (Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images)

Később a vállalkozásához csatlakozott a felesége, Zsófia is. Ám sem Károly, sem II. Erzsébet nem volt elragadtatva attól, hogy Eduárd sorra készíti a királyi családdal kapcsolatos dokumentumfilmeket. Károly egyenesen őrjöngött, amikor megtudta, hogy alig két nappal azután, hogy Vilmos egyetemista lett, Eduárd stábot küldött az iskolába, hogy rögzítsék unokaöccse első napjait a felsőoktatásban. Ezzel a húzásával pedig nem tartotta tiszteletben Károly és Vilmos kérését, amelyet korábban a médiához intéztek azzal kapcsolatban, hogy hagyjanak teret a fiatal hercegnek kibontakozni az egyetemen. Eduárd közben belekezdett egy „A királyi család tagjai A-tól Z-ig” munkanévre keresztelt műsorba is, ami aztán soha nem került adásba. Lapértesülések szerint emiatt később bocsánatot is kért az anyjától. Eduárd 2001-ben végleg felhagyott a vállalkozásával.

Grace Kelly és lányai

Az amerikai Grace Kelly, vagyis Grace monacói hercegné színházi színésznőként kezdte, majd átnyergelt a filmiparba, és Hollywoodban meg sem állt az Oscar-díjig. Rövid, alig öt évig tartó filmes karrierje alatt tíz mozit forgatott. Az utolsót 1956-ban, vagyis abban az évben mutatták be, amikor feleségül ment udvarlójához, III. Rainier monacói herceghez. Érdekesség, hogy hozzánk, magyarokhoz is köthető Kelly utolsó filmje, az ugyanis a Molnár Ferenc regényéből készült A hattyú volt.

Az Oscar-díjas Grace Kelly és Marlon Brando (Fotó: getty images)

Az Oscar-díjas Grace Kelly és Marlon Brando (Fotó: getty images)

Grace Kellynek három gyermeke született. A jelenlegi monacói herceg, II. Albert nem igazán szereti a tévéműsorokat, de két lánytestvére, Caroline és Stephanie már annál jobban. Caroline még az 1960-as évek végén szerepelt egy monacói táncgálán, melyet a televízió is közvetített. Mondani sem kell, elég nagy számnak számított, hogy a világhírű színésznőből lett hercegné lánya tütüben ugrál a színpadon. Kelly fiatalabbik lánya, Stephanie nem állt meg ennyinél. Ő popkarrierre vágyott. 1986-ban ki is adta első albumát, ami a Besoin nevet kapta. Még abban az évben elfogadta a legnagyobb francia tévécsatorna megkeresését és élőben adta elő karácsony előtt a lemez legnépszerűbb dalát. Ma már Stephanie utálja, ha felhánytorgatják neki az énekesnői munkásságát. Nem szégyelli, csak úgy érzi, hogy már régen kinőtte azt a szerepet.

Stephanie hercegnő aranylemezével a kezében, 1986. (Fotó: Jean-Jacques BERNIER/Gamma-Rapho via Getty Images)

Stephanie hercegnő aranylemezével a kezében, 1986. (Fotó: Jean-Jacques BERNIER/Gamma-Rapho via Getty Images)

Lipót osztrák főherceg, toszkánai herceg

Most kapaszkodj meg, mert nem akármilyen történet következik. Az első világháború zűrzavara után Hollywood mondhatni tárt karokkal fogadta a száműzött vagy menekülni kényszerülő európai hercegeket és hercegnőket. Bár sokan mondhatni „kamu ranggal” próbáltak meg érvényesülni az álomgyárban, Lipót valódi herceg és valódi kalandor is volt, akit imádott Hollywood. Tanácsadóként dolgozott három filmben is, köztük Erich von Stroheim Nászinduló című mozijában. Korabeli cikkek szerint előfordult, hogy a statiszták tisztelegni kezdtek, amikor Lipót besétált a díszletbe. Ő maga egyébként nem volt elragadtatva a filmgyártól. Azt mondta, hogy igazi illúzió az egész, és csak nagyon kevés az a szerencsés ember, akinek valóban meghozza a sikert. 

Zsófia svéd hercegné

Ő ma már az egyik legstílusosabb hercegné Európában. Három gyermek boldog édesanyja, Károly Fülöp svéd herceg büszke felesége. De 15 évvel ezelőtt, még kevesen gondolták volna, hogy Zsófia a királyi család tagja lesz. Az érettségi után képzőművészetet tanult, majd igent mondott egy férfimagazinnak, és elkészültek róla a neten máig fellelhető bikinis fotók, nyakában egy kígyóval. A címlap pedig a celebnő státuszig repítette és be is válogatták a Love Island párkereső reality egyik szereplőjének, ahol a fináléig jutott. Köszönte szépen, de ennyi elég is volt számára a hírnévből. Az Egyesült Államokba költözött, ahol könyvelést, gyermek- és ifjúságvédelmet, valamint gyermekkommunikációt tanult. Miután hazament Svédországba, egy étteremben dolgozott, végül pedig megismerte egy stockholmi klubban az ő Disney hercegét, aki 2015-ben feleségül vette.

Zsófia svéd hercegné a Love Island-ben és egy magazinban toples

Zsófia svéd hercegné a Love Island-ben és egy magazinban toples

Letícia spanyol királyné

A jelenlegi spanyol királyné is a tévében „kezdte”. Gyakorlatilag biztos volt, hogy efféle hivatást választ majd magának, hiszen édesapja is újságíróként dolgozott. A gimnázium után Letícia is kommunikációt kezdett tanulni az egyetemen, és miután lediplomázott, újságíróként helyezkedett el az ABC spanyol napilapnál. Néhány évvel később szerződött le a CNN csatornához, ő tudósította a spanyolokat Washingtonból a 2001. szeptember 11-ei terrortámadásokról, majd 2003-ban haditudósítóként Irakban is járt. Egy interjú kapcsán ismerte meg férjét, a jelenlegi VI. Fülöp királyt, és bár korábban Letícia is volt házas – csakúgy, mint Meghan Markle – végül mindenki áldását adta a frigyre, a riporternőből pedig királyné lett.

Letizia Ortiz Rocasolano a spanyol királyi tévében (Fotó: TVE/Corbis via Getty Images)

Letizia Ortiz Rocasolano a spanyol királyi tévében (Fotó: TVE/Corbis via Getty Images)

Achileas-Andreas görög-dán herceg

Ahogyan arról nem is olyan régen beszámoltunk, Pál görög koronahercegnek négy gyermeke van. Egyiküket pedig nagyon is szereti a kamera! A 21 éves Achileas-Andreas nem veti meg a jó bulikat és a rivaldafény sem zavarja. Ideális celebalkat, akire Hollywood is felfigyelt.  2017 és 2019 között több epizódban is szerepelt a Gazdagok és szépek szappanoperában. Lássuk be, igazán testhezálló számára ez a széria. Bár a szülők mindenben támogatják a gyermekeiket, azt egyáltalán nem akarják, hogy elszálljanak és a jövőjüket illetően mindent a hírnévre tegyenek fel. Éppen ezért Achileas-Andreas is tanul, jelenleg a New York-i Egyetem hallgatója.

Achileas-Andreas görög-dán herceg (Fotó: Profimedia)

Achileas-Andreas görög-dán herceg (Fotó: Profimedia)

Beatrix hercegnő

Sarah yorki hercegné, Beatrix anya volt az egyik producere a 2009-ben Emily Blunt főszereplésével készült Ifjú Viktória című mozinak. Aki pedig figyelmesen nézte a filmet, az Sarah két lányából az egyiket, méghozzá Beatrixet észre is vehette benne. Persze nem sokáig láthattuk, de a koronázási ceremónián ott volt a háttérben, mint udvarhölgy.

Beatrix hercegnő Az ifjú Viktória c. filmben (Fotó: Profimedia)

Beatrix hercegnő Az ifjú Viktória c. filmben (Fotó: Profimedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top