nlc.hu
Sztárok

Dévényi Tibi bácsi akkor és most

41 évvel ezelőtti fotót mutatunk Dévényi Tibi bácsiról

Dévényi Tibi bácsi állítása szerint ő volt az ország első DJ-je. Az örök fiatal kívánságosztóról igazán fess fotót találtunk még 1981-ből.

Dévényi Tibor eredetileg parodistának készült, aki az 1960-as években tűnt fel mint könnyűzenei riporter.

Dévényi Tibi bácsi akkor és most

Felismered? (Fotó: Birton Szabolcs/smagpix)

1984-től a Magyar Televízió számára készített Három kívánság (1984–1999) című műsorsorozatával lett országos hírű. A műsor lényege: lehetőséget teremteni arra, hogy kamaszkorú gyermekek találkozhassanak kedvenceikkel, sportolókkal, előadóművészekkel. Később olyan tévéműsorokat vezetett, mint a Torpedó és az Elektor kalandor. A fiatalok körében a mai napig népszerű a 75 éves Tibi bácsi, aki a zenei fesztiválok állandó vendége.

A lemezforgató, fess fiatalember

A Rádió és Televízióújság számára készített 1981-es felvételen, amit Komáromi Gábor készített egy teljesen más, laza, sörhas nélküli Tibi „bácsit” látunk, aki még nem a gyerekekkel és nem a retró jegyében érvényesült, hanem a lemezeket pörgette.

Dévényi Tibi bácsi akkor és most

A lemezlovas Dévényi Tibi bácsi (Fotó: Fortepan/Komáromi Gábor)

A fotót elnézve nem csoda, hogy gyakran megfordultak a lányok nála.

„40 éves koromban nősültem, addig agglegény voltam, a lányok elég gyakran megfordultak nálam. Nem szégyellem. Márai Sándor az egyik könyvében azt írta, hogy Olaszországban, amikor a piros lámpánál állt, rámosolygott egy gyönyörű fekete hajú nőre, aki visszamosolygott. Nagyon büszke volt magára, de amikor a lámpa zöldre váltott, a nő megkérdezte, hogy bácsi, átsegítsem az úton? Márai szerint minden megaláztatás borzalmas, de a szexuális megaláztatás a legborzalmasabb. Mi még úgy érezzük 75 évesen, hogy jaj, de jó pasi vagyok, de a kívülállók már nem így látják” – mesélte korábban Dévényi Tibor.

Dévényi Tibi bácsi akkor és most

Dévényi Tibi bácsi 2018-ban (Fotó: Korponai Tamás/smagpix)

75 évesen nősülni készül

Nagy tervei vannak, amiről korábban a Mokkában mesélt.

„Most már 75 vagyok, látom, hogy ez abszolút nem számít, az a fontos, hogy megtaláld az igazit, akivel hajlandó vagy együtt lenni. 13 éve élek együtt Beával, én úgy érzem, hogy egy férfinak kötelessége ilyenkor valahogy hivatalossá tenni ezt az egész dolgot” – mondta a közelgő esküvőre utalva.

(Nyitókép: Csaba Toroczkay/smagpix)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top