nlc.hu
Sztárok

Drogbirtoklás miatt elítélték Árpa Attilát

Drogbirtoklás miatt elítélték Árpa Attilát, 1,5 millió forintos büntetéssel sújtották

Felmentették az eredeti vád alól.

A Blikk számolt be róla, hogy ma sor került Árpa Attila drogügyének tárgyalására. A lap közölte, hogy mi állt pontosan a vádiratban:

„A másodrendű vádlott, Árpa Attila rendszeres kokainvásárló volt 2018-tól. Ismerőseinek is kínálta a kábítószert az otthonában a baráti összejövetelek alatt, hogy a vendégek kívánsága szerint rendelkezésre álljon kokain. Árpa Attila saját és ismerősei részére vásárolt alkalmaként, 0,7-3,5 g közötti mennyiséget, porciónként 20 ezer forintért. Árpa Attila megállapodott az ügy harmadrendű vádlottjával, hogy az a negyedrendűvel beszerzi a kábítószert az elsőrendű vádlottól, majd Árpa kifizeti a vételárat. A nyomozóhatóság 2019 márciusában Árpa otthonában kapta el őket.”

Árpa Attila,

Árpa Attila, fotó: Sajtószoba

A Fővárosi Főügyészség öt férfi ellen vádat emelt, köztük van Árpa Attila is, akit a bíróság bűnösnek ítélt, társtettesként elkövetett kábítószer birtoklása miatt. 1,5 millió forintos büntetéssel sújtották. A lap kihangsúlyozta, a színészt tehát NEM a forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt ítélték el, csak drogbirtoklás miatt. 

Árpa Attilát az ügyvédjén keresztül érték el. „Nagyon fontos leszögezni, hogy nem vagyok bűnös: felmentettek az eredeti vád alól, ami kábítószer-kereskedelem, és csak fogyasztásért, birtoklásért ítéltek el. Csak pénzbüntetést kaptam, tehát nem leszek büntetett előéletű. Nem vagyok drogkereskedő, ezt szeretném hangsúlyozni! Nem találtak nálunk kábítószert, a fogyasztást nem tagadtam, de Magyarországon ma a fogyasztás egyenlő a birtoklással. Az is csekély mennyiségű volt, nem Johnny Depp és Marilyn Manson-féle bulira kell gondolni” – állítja a színész.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top