nlc.hu
Sztárok

Sebestyén Balázs a 39 éves tanár viszonyáról

Sebestyén Balázs a 39 éves pedagógus asszisztens viszonyáról: „Meg kell védenünk a gyerekeinket”

Balázsék is sokat beszéltek a hétfőn kipattant botrányról.

Elterjedt egy videója a neten, majd kirúgták az óbudai Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolából azt a 39 éves pedagógiai asszisztenst, aki a TikTok-csatornáján arról beszélt, hogy egy 15 éves diákkal van szexuális kapcsolata – írta két nappal ezelőtt a Blikk.

Azóta természetesen rengeteg cikk megjelent a témában, így Sebestyén Balázsék is úgy döntöttek, beszélnek róla a ma reggeli műsorukban. Azzal mind egyetértettek, hogy ebben az esetben nem a nemi identitás, hanem a kor a legfontosabb. Ezzel kapcsolatban a szóban forgó férfi úgy védte magát, hogy 14 éves kor felett már nem büntethető a viszony, ami jogilag megállja a helyét. A rádiósok szerint azonban egy 14-15 éves gyerek nem biztos, hogy mindig jól dönt ilyen esetekben: felhozták a példát, miszerint a szerencsejáték, a cigaretta és az alkohol is 18 éves korhoz kötött, ami teljesen rendben van így. Sebestyén Balázs erre annyit mondott, hogy jobb lenne, ha ebben az esetben is felemelnék a korosztályt legalább 16 fölöttre.

Valahogy meg kell védenünk a gyerekeinket

– kezdte a mondandóját, majd hosszasan beszélt róla, hogy mit lehetne tenni ebben az esetben. A műsorban elhangzott továbbá, hogy egy, az iskolában tanuló gyermek édesanyja kommentje alapján a férfit korábban figyelmeztette az igazgatónő, hogy a közösségi médiahasználata nem megfelelő, ám lépéseket nem tudtak tenni az ügyben.

Sebestyén Balázs

Fotó: RTL

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top