nlc.hu
Sztárok
Nyikonyuk Balázst nem állították meg a bántalmazók

Nem kímélték az iskolában, most milliókat kaszált a Cápák közöttben a 16 éves Balázs

Szerinte nem kéne nemhez kötni, hogy mit illik egy lánynak vagy mit illik egy fiúnak csinálnia.

A Cápák között történetének eddigi legfiatalabb vállalkozója horgolt plüssfiguráival nyűgözte le a Cápákat a vasárnap esti adásban. A 16 éves Nyikonyuk Balázs ötletébe hárman is befektettek.

Nyikonyuk Balázs

Fotó: Instagram

A vállalkozó a horgolást népszerűsítő oktatócsomagok bevezetésére 2 millió forintot kért, 50 százalék tulajdonrészért. Balogh Levente és Moldován András szinte azonnal ajánlatot tettek 1-1 millió forinttal, 30 százalék tulajdonrészért cserébe. De Lakatos István is szerette volna Balázs vállalkozását támogatni, így végül a három Cápa 1-1-1 millió forinttal szállt be a plüssök világába, összesen 30 százalék tulajdonrészért cserébe. A Csipcsiripp Plüssmanufaktúra megálmodója saját, kézzel horgolt termékeit mutatta be a Cápáknak. Motiváltsága, üzleti érzéke és a termék iránti elkötelezettsége meghatotta a Cápákat, akik lenyűgözve hallgatták a középiskolás fiatalember üzleti prezentációját, amelyből az is kiderült, korábban sokan bántották a hobbija miatt.

Hogyha össze kéne foglalnom, hogy ki vagyok, akkor egy 16 éves kamaszfiú, aki soha nem akart megfelelni az elvárásoknak és mindig is szeretett volna a saját útján menni – kezdte az rtl.hu-nak adott interjújában a fiatal tehetség. – Ki mertem állni magamért és megcsinálni azokat, amiket szeretnék.

Mint mondja, korábbi hobbijai közé tartozott a sütés, amit elég hosszú ideig űzött, majd ezt vette át a horgolás. 

Az, hogy hogyan jött a nevem, hogy Csipcsiripp manufaktúra legyen, azt nem nagyon tudom meghatározni. Inkább azt tudom mondani, hogy jött. Nem ültünk le ötletelni, hogy mi legyen, hanem csak beugrott. Még aznap megcsináltam az Instagram-oldalt, és így elindult az egész.”

Ha valamit besorolunk kategóriákba és nemekhez kötjük, akkor az egyáltalán nem jó hozzáállás, mivel egy lány is focizhat és és egy fiú is horgolhat. Manapság teljesen mindegy szerintem, mindenki azt csinálja, amihez kedve van, és amiben szeretetet nyer.

Balázs egy éve fedezte fel a horgolást Instagramon, ami egyből megfogta és maga is kipróbálta.

„Alapvetően a horgolással kapcsolatban eleinte nem kaptam negatívot, mivel nem is hirdettem. Az előző iskolámban volt nyolcadikig, hogy elnyomottan voltam és nagyon nem érezte jól magamat. Ez mély sebet hagyott rajtam. Nekik szerettem volna a leginkább bebizonyítani azt, hogy mit értem el az életemben” – magyarázta, majd hozzátette, a jelenlegi iskolájában inkább támogatták a társai, a negatív kommenteken pedig, miszerint „egy fiú nem horgol”, megpróbált inkább csak nevetni. 

Most már teljesen jól kezelem a kritikákat, nem foglalkozom velük. Vannak irigy emberek. A műsor és az Instagram-oldalam hatására elég sokan mondták, hogy példakép vagyok nekik, ami nagyon jólesik. Nekem az a célom, hogy minél több embert inspiráljak arra, hogy belevágjanak egy olyan hobbiba, amit ők szeretnek, és ne az elvárások alapján csinálják a dolgokat.

Mielőtt besétált a Cápák elé, nem tudta elképzelni, mit fognak szólni a munkásságához, arra pedig végképp nem számított, hogy egyből hárman is befektetnek. A felvétel óta már fel is vették vele a kapcsolatot a Cápák. A célja, hogy minél több emberhez eljuttassa a termékét és megtanítsa az embereket horgolni. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top