nlc.hu
Sztárok

Megtörten vallott a gyászáról Drahota Andrea

„Tudatosan készültem az öngyilkosságra” – megrázó vallomás Kozák András özvegyétől, Drahota Andreától

Húsz éve vesztette el a férjét a színésznő, a fájdalom és a gyász hosszú ideig "nem tágított mellőle".

Tragédiákkal terhelt életéről mesélt a Blikknek Drahota Andrea. A 82 éves színésznő úgy gondolt korábban az öngyilkosságra, mintha az lenne a legtermészetesebb megoldás, olyan erős fájdalom kínozta a szerettei elvesztése miatt. Amikor 20 évvel ezelőtt elhunyt a férje, a Kossuth-díjas színész, Kozák András, a művésznő akkorra már eltemette a szüleit, a húgát, és később a 15 éves unokáját. Sorscsapások sorát élte túl, de végül megküzdött a fájdalommal.

Drahota Andrea

Drahota Andrea 2019-ben a Hogy volt?! című tévéműsor felvételén – MTVA Fotó: Zih Zsolt

Kozák András 62 évesen 2005-ben hunyt el, egy évre rá, hogy megkapta a diagnózist, hogy áttétes agydaganata van. 

“Tudatosan készültem az öngyilkosságra. Pontos, precíz tervem volt” – vallotta be a bulvárlapnak Drahota Andrea. Elmondása szerint az orvosként dolgozó húga, aki ugyancsak a halálos kórral küzdött korábban, ő árulta el neki, hogy “lassan, fokozatosan adagolt gyógyszerekkel dönthet a sorsáról, hogy ne kelljen megvárnia az elviselhetetlen fájdalmat”.

“Kimondani is nehéz ezt, megcsinálni pedig még nehezebb. A testvérem sem volt képes rá, annyira erős volt benne az élni akarás” – mesélte Drahota Andrea, aki minden nap hálát ad a sorsnak, hogy olyan csodálatos emberrel élhetett, mint a férje.

Van segítség!

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top