nlc.hu
Tabuk nélkül
Mindannyian mások vagyunk, de van, ami ellen ugyanúgy kell védekeznünk! (x)

Mindannyian mások vagyunk, de van, ami ellen ugyanúgy kell védekeznünk! (x)

Az eddig is köztudott volt, hogy a hüvely nem steril szerv, különféle baktériumok népesítik be, köztük a védelmet nyújtó Lactobacillusok is. Az azonban kevésbé ismert, hogy nemcsak mi, nők vagyunk különbözőek, hanem a hüvelyflóránk is eltérő lehet.


Tünde megijedt a kellemetlen szagtól

Tündének egyik napról a másikra bőséges, szürkés folyása lett, aminek ráadásul kellemetlen, halra emlékeztető szaga volt. A fiatal nőt nyugtalanították a tünetek, a rossz szag miatt pedig szégyellte magát, folyton arra gondolt, vajon más is érzi-e a környezetében. Tündének a barátnője magyarázta el, hogy nagy valószínűséggel bakteriális hüvelyfertőzése lett, ami azért alakulhatott ki, mert eltolódott a hüvelyi pH-ja. A hüvely védelmét biztosító Lactobacillusok enyhén savas közegben érzik jól magukat, ott tudnak növekedni, a lúgos környezet nem kedvez nekik. Tünde orvoshoz ment, a nőgyógyász megerősítette, hogy bakteriális vaginózisa van, és antibiotikumot írt fel neki. Azt ajánlotta, hogy Tünde az antibiotikum mellé használjon olyan tejsavas hüvelyi készítményt is, amellyel helyreállíthatja a hüvelyflóráját.

A nők hüvelyflórája is különbözik

Tünde tanácstalan volt, nem tudta, hogy pontosan melyik készítményt válassza. Alaposan utánanézett a neten, és így talált rá a számára is megdöbbentő információra, hogy nem minden nőnek ugyanolyan a hüvelyflórája: ötféle csoportot lehet megkülönböztetni, eltérő Lactobacilllus-tartalommal, ezért az a szerencsésebb, ha a kívülről bevitt, a sajátjától esetleg eltérő Lactobacillust tartalmazó készítmény helyett a védő baktériumoknak táplálékul szolgáló prebiotikumot tartalmazó hüvelykrémet választ. Különböző csoportokban és fórumokon sok pozitív visszajelzést olvasott a Vitagyn C nevű hüvelykrémről.

A prebiotikum segíti a saját Lactobacillus-flóra szaporodását

A tejsavas Vitagyn C hüvelykrém kettős védelmet nyújt: optimális a hüvelyflóra helyreállítására, mert tejsavtartalma csökkenti a hüvelyi pH-t, ami kedvez a Lactobacillusoknak, de nem jó a rossz baciknak. A savas környezet segíti a hüvely saját Lactobacillus-flórájának növekedését, és képes gátolni a kórokozók megtapadását és szaporodását. Emellett prebiotikumot is tartalmaz, ami ugyancsak a saját Lactobacillus-flóra szaporodását segíti.

Tünde az antibiotikum mellé így a Vitagyn C-t választotta. A krém segített helyreállítani a hüvelyflóra természetes egyensúlyát. Elhatározta, hogy a krémet megelőzésre is használni fogja. A Vitagyn C recept nélkül kapható a patikában.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

 

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top