nlc.hu
Tabuk nélkül

Szerelem a változókorban

Szerelem a változókorban: nincs olyan életkor, amiben le kellene mondani a boldogságról

A változókorral nem szabad temetni sem a nőiességünket, legfőképpen nem önmagunkat. A boldogság pedig bármikor, bármilyen életszakaszban ránk találhat. Tökéletes példa erre Magdi esete.

„Nagyot hibáztam. Olyan értelemben, hogy nem voltam én magam sem felkészülve a változókorral járó testi-lelki változásokra, és természetesen a férjem sem. A volt férjem sem. Állandóan feszült voltam a kialvatlanság és a hőhullámok miatt, az állandó hangulatingadozásaim pedig tényleg feltették az i-re a pontot. Nagyon sokat sírtam, depresszióba estem. A férjem látta, mennyire nehéz helyzetben vagyok, de nem tudta elfogadni, hogy külsőleg és belsőleg is más vagyok, nehézségeim vannak. Ahelyett, hogy a támaszom lett volna, inkább egy fiatalabb nőre váltott” – kezdte történetét Magdi.

A változókori tünetek, mint a hőhullámok, alvászavarok, hízás, hajhullás mind a hormonális egyensúly felborulása és az ösztrogénszint csökkenése miatt alakulnak ki. Ezért sok esetben hormonkezelést javasolnak az orvosok. Érdemes azonban életmódváltással, hormonmentes, gyógynövényes készítményekkel is tenni a kellemetlenségek ellen, hátha meg lehet úszni a szintetikus gyógyszereket.

Menopauza és a szerelem

Fotó: Getty Images/AMR Image

„Nagyon összetörtem, tényleg azt hittem, hogy 47 évesen itt a világvége. Szerencsére a lányom volt az, aki azt mondta, elég volt, szedjem össze magam. Szakember segítségével ugyan, de rájöttem, hogy a hormonális változás az élet velejárója, nem én tehetek róla. Elismerem, a viselkedésem valóban hagyott némi kívánnivalót maga után, de a pszichológusommal sokat dolgoztunk azon, hogy úrrá legyek az ingerlékenységemen. Ezenfelül meguntam, hogy a tévé előtt terpeszkedek, mint egy nagyra nőtt fóka, és folyamatosan tömöm magamba a chipset, csokikat. Életmódot váltottam, sok zöldséget, gyümölcsöt eszem, figyelek a folyadékbevitelre, és elkezdtem sportolni. Soha nem éreztem ilyen jól magam a bőrömben, mint most. Tíz kilót fogytam, és ismét megélem a nőiességemet is!” – mondta Magdi, akire a szerelem is rátalált.

„Soha nem gondoltam volna, hogy amikor beiratkozom a tánciskolába, ott rám találhat ismét a boldogság, pedig így történt. Tibor fantasztikus ember, aki a tenyerén hordoz, egyszerűen imád, és én is őt. Nagyon boldog vagyok, és nem győzök elég hálás lenni a lányomnak, hogy ráébresztett: van élet a válás után és a klimax idején is!” – mesélte nevetve Magdi.

A menopauza egy olyan, minden nő életében bekövetkező természetes élettani folyamat valamikor 45–60 éves korban, ami nem egyik napról a másikra történik, hanem évekig is eltarthat. Tehát nem betegség, hanem a női lét része, érdemes inkább tudatosan készülni rá és elfogadni, amikor megérkezik.

Hirdetés

Változókor könnyedén: Remifemin Plus

Az életmódváltás, az egészséges étkezés és a rendszeres mozgás mellett a változókori mindennapok megkönnyítésében sokat segíthet a hormonmentes Remifemin Plus filmtabletta. Nem tartalmaz ösztrogént, sőt a néhány növényben fellelhető ún. fitoösztrogéneket sem. A poloskavész (Cimicifuga) és orbáncfű kombinációját tartalmazó Remifemin Plus a változókori testi tünetek és a zavaró lelki panaszok mérséklésére ajánlott növényi gyógyszer. Speciális poloskavész-kivonatot tartalmaz magas koncentrációban, amely klinikai vizsgálatokkal igazoltan biztonságos és hatásos segítség a változókorral járó hőhullámok vagy a fokozott izzadás mérséklésében. Másik komponense, az orbáncfű pedig a lelki panaszokat, köztük a hangulatingadozást enyhíti, és az alvásra is jó hatással van. Hosszantartó szedése ajánlott a kívánt hatás elérése, fenntartása érdekében. Recept nélkül kapható a gyógyszertárakban.

Vény nélkül kapható gyógyszer

Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top