Trend

A kényszerbetegeken gúnyolódtak a karácsonyi pizsamával

Úgy gondolták, hogy ez vicces. Nagyon nem volt az.

Obszesszív-kompulzív zavarban, közismertebb nevén kényszerbetegsében szenvedőkön gúnyolódó karácsonyi pizsamát dobott piacra a Boohoo márka. A szett felsőrészén az Obsessive Christmas Disorder  (magyarul: obszesszív karácsonyi zavar)  felirat olvasható, mely elég egyértelműen az obszesszív-kompulzív zavar  8OCD) elnevezést figurázza ki.

(Boohoo)

A holmi jókora felháborodást váltott ki a közösségi médiában, sokan a márka bojkottjára szólítottak fel.

„Az olyan termékek, melyek gúnyolják vagy bagatellizálják az OCD-t, csak hozzájárulnak a tévhitekhez, és megakadályozhatják azokat az embereket, akiket valóban érint ez az állapot, hogy segítséget kérjenek, gyakran attól tartva, hogy nem fogják őket komolyan venni” – magyarázta Olivia Bamber, az OCD Action nevű szervezet kommunikációs menedzsere.

 A Boohoo a felzúdulás hatására eltávolította kínálatából a kifogásolt pizsamát. Közölték, hogy senkit nem állt szándékukban megsérteni, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy többé ne fordulhasson elő hasonló.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top