Trend

Felejtsd el, hogy csak szűk lehet! – Így hordd a bőrt az őszi-téli szezonban!

Rég nem volt olyan divatos a bőr és a műbőr, mint az aktuális őszi-téli szezonban. Elmondjuk, mire figyelj, ha ezt a trendet szeretnéd követni.

A bőr, illetve műbőr is azok közé az anyagok közé tartozik, amelyek sosem mennek ki teljesen a divatból, hiszen minimum cipők, táskák és dzsekik formájában minden évben hordjuk őket. A 2019–2020-as őszi-téli szezonban ezek az anyagok azonban nagyságrendekkel hangsúlyosabban és jóval sokoldalúbban jelennek meg az öltözködésünkben. Bemutatjuk, hogyan viselheted ízlésesen és stílusosan ezt a trendet

Nadrágok

Az első és legfontosabb beidegződés, amit a (mű)bőr ruhadarabokkal kapcsolatban felejts el, hogy azoknak feltétlenül szűknek és/vagy rövidnek kell lenniük. Nem vagy te Kardashian! A szezon egyik legfontosabb alapdarabja például rögtön a bő  szabású bőrnadrág, melyet vékonyabb vagy átlagos, de akár teltebb alkattal is bevállalhatsz.

Megnézem
Összes kép (5)

Ezekhez a nadrágokhoz felvehetsz inget, pulóvert, blézert, farmerdzsekit, de akár elegánsabb, például áttetsző vagy bársony felsőrészeket is. Kombinálhatod a sneakertől a magassarkúig szinte bármilyen lábbelivel. Látványos és sokoldalú darab, ezért ha úgy döntesz, hogy csupán egyetlenegy bőrcuccra ruházol be a szezonban, azzal jársz a legjobban, ha egy ilyet szerzel be.

Ha viszont mégis inkább a szűk szabáshoz ragaszkodsz, az sem baj, viszont ezekkel a nadrágokkal már óvatosabban kell bánni. Amivel biztosan nem lőhetsz mellé, ha valamilyen hosszabb, bővebb felsőrésszel, ingruhával vagy tunikával párosítod. 

Megnézem
Összes kép (4)

Ha kellőképpen formás fenékkel és lábakkal rendelkezel, egy ilyen nadrággal teljes egészében kihangsúlyozhatod, azonban ebben az esetben a felsőrész, még ha rövid is, legyen visszafogottabb, zártabb, elkerülendő a közönséges összhatást. 

Szoknyák

Bőrszoknyákból szintén nem a szűk és pláne nem a rövid fazonok divatosak, annál inkább a minimum térdig, de inkább az alá érő, egyenes vonalú vagy bővülő szabású, illetve pliszírozott darabok.

Megnézem
Összes kép (6)

Alapszabály, hogy bármilyen felsőrészt is veszel fel ezekhez a szoknyákhoz, azt kötelező – ha vastag, akkor is legalább elöl – betűrni. Ha úgy érzed, hogy ehhez nem elég vékony a derekad, egészítsd ki a szettedet egy legalább csípőig érő kardigánnal vagy kabátkával! A bőrszoknyák szintén elbírnak mindenféle lábbelit, belefér akár az is, ha a csizma szára a szoknya aljánál magasabban végződik.

Felsők

A dzsekiket kivéve a bőrt és a műbőrt általában inkább deréktól lefelé viseljük. Ebben a szezonban viszont irtó divatosak az ilyen anyagú blúzok, ingek, topok is, a szokványos felállás tehát meg is fordulhat: felülre vesszük fel a bőrt, alulra pedig valamilyen könnyebb anyagú nadrágot vagy szoknyát.

Megnézem
Összes kép (4)

Az ilyen típusú outfit akkor a legmutatósabb, ha a bőr felsőrész és a cipő fényében, színében minél inkább megegyezik, a szoknya vagy nadrág viszont árnyalatban és textúrában kontrasztot ad ezekkel. Tehát például a blúz és a lábbeli fekete, a nadrág viszont világos színű.

Egészruhák

A (mű)bőr egészruha szintén alapdarab a szezonban. Persze nem cuppanós, hupipink, lakkbőr minikre kell gondolni, hanem ilyen és ezekhez hasonló, szofisztikáltan sikkes darabokra. A boltokban leginkább ingruha, kabátruha jellegű, gombos, illetve átlapolós darabokat fogsz találni, derékhangsúlyos szabással és övvel, feketében és barnában.  

Megnézem
Összes kép (5)

Mivel ezekben a szettekben a ruha adott és egyértelműen főszereplő, ezért a kiegészítők legyenek finomabbak, letisztultak. Fontos továbbá, hogy az ilyen ruhák megkövetelik a jó minőségű bőr vagy műbőr lábbelit, a sneaker ezúttal nem jöhet szóba, ugyanis teljesen agyonvágná az összhatást.

Kabátok

Bár a motoros dzsekik masszívan kiűzhetetlenek a divatból, idén visszatértek azok a hosszabb, maszkulin szabású bőrkabátok is, melyek utoljára a kilencvenes években voltak divatosak.

Megnézem
Összes kép (6)

Ha tehát lecserélnéd az elmúlt évtizedben unásig hordott motoros dzsekidet egy sokkal aktuálisabb fazonra, akkor eljött az ideje. A világ divatfővárosaiban már ezt hordják.

Tetőtől talpig bőrben

A trend megengedi azt is, hogy akár tetőtől talpig (mű)bőrbe öltözz, ha épp ahhoz van kedved, illetve – mert ez sem mellékes – ha tudod is viselni ezt a markáns stílust. Ennek a legegyszerűbb módja, ha beszerzel egy ilyen overallt, vagy egy több részes, de megegyező (!) anyagból készült total lookot. Ezekhez – ahogy a bőr egészruhákhoz is – szintén kötelező a bőr vagy műbőr lábbeli, a sportos darabok ezúttal kiesnek.

Megnézem
Összes kép (4)

A másik, kockázatosabb módszer, ha különféle (mű)bőröket kombinálsz egy outfiten belül. Ebben az esetben ami tilos, az csupán a nagyjából egyforma anyagok párosítása, tehát például két fekete színű, de nem teljesen egyforma fényű bőré. A két vagy több bőrcucc vagy legyen tökéletesen egyforma, vagy határozottan eltérő színű és/vagy mintázatú, ahogy a lenti galériában látható.

Megnézem
Összes kép (4)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top