nlc.hu
Trend

10 parfüm Valentin-napra

10 parfüm Valentin-napra – tökéletes ajándék lehet bármelyik

Közeleg a Valentin-nap, ennek apropójából mutatunk be tíz csodaillatú parfümöt.

Buja virágos, szívmelengetően édes, vaníliás és friss, gyümölcsös illat is lapul tízes válogatásunkba, mely olyan különleges parfümöket mutat be, amik bármelyiket tökéletes ajándék lehet Valentin-napra is hölgyek számára. 

Illatot persze nem egyszerű ajándékozni, ahogy Zólyomi Zsolt tanácsolta korábban egy interjújában, „Ha azt tudod, hogy legalább nagyjából milyen parfümcsaládba tartozó illatokat szeretsz, az már nagy segítség lehet. Ennél is jobb, ha konkrét alapanyagokat is tudsz mondani, amiket kedvelsz, vagy akár utálsz, hogy ezeket kizárhassuk. Azt szoktam javasolni mindenkinek, írja fel a papír tesztcsíkok egyik végére a parfüm nevét, a másikra meg fújjon rá egy kis spriccet, olyan 10-15 cm távolságból, majd ne csináljon SEMMIT! A legfontosabb, hogy várj fél-egy percet, hogy az alkohol, amiben a parfümök oldva vannak, elpárologjon. Ennek két oka is van. Egyik, hogy van neki saját szaga, és te a parfümjére vagy kíváncsi, a másik pedig, hogy borzasztóan elfárasztja az orrodat. Ha elröppent az etanol, jöhetnek a fejillat alkotók, most szagold meg őket először. Fontos tudni, hogy nem pont ilyen lesz végig a parfüm, hanem megváltozhat, ezért innentől 2-3 percig szaglászd, és válassz ki 2-3-4 olyat, ami még ezután is, vagyis a szívjegyek kezdetekor is tetszik.”

A parfümválasztásban segítségünkre lehet az internet is: a fragrantica.com-on például szuper összegzéseket, részletes információkat találunk a parfümökről, mi több, arra is olvashatunk véleményeket, mely másik parfümökhöz hasonlít az illat. 

A lenti parfümöket úgy válogattuk össze, hogy egészen különböző illatjegyekkel rendelkezzenek, vannak köztük újak és ikonikus darabok és persze arra is ügyeltünk, hogy árban is különböző kategóriákból szerepeljenek javaslataink.

1. Chanel – Le Lion de Chanel: A Les exclusifs de Chanel vonal legújabb tagja az illat, az orientális parfümöt Olivier Polge parfümőr jegyzi. Fejjegye a citrom és a bergamott, szívjegye a labdánum és a borostyán, alapjegye a madagaszkári vanília, a pacsuli, a szantálfa és a pézsma.

2. Viktoria Minya – Hedonist Absolute Eau de Parfum: A magyar parfümőr legújabb illatsorozatába tartozik a parfüm, melynek izgalmas illatvarázsát a jamaicai rum jázminnal és narancsvirággal alkotott elegye adja, a dohány és nyír füstös jegyei a buja vaníliával tovább fokozzák a parfüm mélységét, misztikumát. 

3. s.Oliver – Follow Your Soul: Egy illat, amely lelkünk nyelvét beszéli, és közben illatokkal hangsúlyozza ki azt: vonzón, elegánsan, szenvedélyesen. Illatpárról van szó, a női és férfi illatok közös komponensei a rózsabors és cédrusfa.

Női parfümök Valentin-napra

Női parfümök Valentin-napra

4. Lancôme Idôle Eau de Parfum: Valentin-napi limitált kiadással jelentkezett az illat, melyben két esszencia, egy rózsa abszolútum és rózsavíz alkotja a formula szívjegyét, amely a jázmin lágy érintésével ragyogó virágos fényként tündököl. Az Idôle eleganciáját a pacsuli és a fehér pézsma alkotta ciprusos alapjegy adja.

5. Jo Malone London – Red Hibiscus Cologne Intense: A trópusi esőerdőkben található vörös hibiszkusz csábító szirmairól híres, ám ezúttal illata is rabul ejti a szíveket. Az arab jázmin és a vanília érintésével a napsütötte, virágos illat magával ragadó, intenzív puhasággal és érzékiséggel öleli körbe viselőjét.

6. Guerlain – Mon Guerlain Sparkling Bouquet Eau de Parfum: A Mon Guerlain illatcsalád legújabb tagja, mely friss, gyümölcsös, orientális illatként hódít. A fejjegyben körte, a szívjegyben levendula és arab jázmin illatjegyeket találunk, melyekhez az alapjegyben a tahiti vanília és szantálfa kapcsolódik.

7. Tiffany – Tiffany & Co Wild Iris: A Tiffany illatok 2021-es újdonsága, melyet három illatjegy alkot: a fejjegy zöld mandarin, a szívjegy rózsa és az alapjegy írisz illatjegye lágy, púderes, virágos illatkompozíciót alkotnak.

Női parfümök Valentin-napra

Női parfümök Valentin-napra

8. Emporio Armani – Because It’s You: Az Armani illatok között a Because it’s you parfüm 2017-es megjelenése óta a legnépszerűbb illatok közt szerepel. Virágos, gyümölcsös illat, fejjegyében málna, citrom és neroli triójával, amelyekhez a szívjegyben az érzéki rózsa bontakozik ki, végül az alapjegyek vaníliás, pézsmás, borostyánfás illatjegyei zárják és teszik egésszé a parfümöt. 

9. Avon – Attraction Desire: A márka februári újdonsága ez az illat, mely az Attraction Desire parfümpáros női tagja. Buja illat, melyben az izgalmas „tűz akkord” mámorító, füstölt cseresznyeelixírrel segít felszítani a vágyat, mellettük az arab jázmin és aranyló ámbra jegyeivel csalogatják elő belőlünk dévaj, szexi énünket.

10. Yves Saint Laurent – Black Opium Eau de Parfum: Az ikonikus illat Valentin-napi gyűjtői kiadással jelentkezik, valódi couture csoda már maga a fekete üveg is, melyet ezúttal csillogó ezüst zebracsíkok díszítenek, éleit pedig két fekete csík emeli.

(nem csak) Valentin-napra:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top