nlc.hu
Trend

90-es évek cikis ruhái

A 90-es évek 5 cikis ruhadarabja: ilyen szettekben hódítottunk a gimiben

Traktorkerékhez hasonlító patacipők, neonszínek, kockás ing, bakancs a hosszú szoknyához – így indultunk nap mint nap meghódítani a gimit a 90-es években.

A 90-es évek szó szerint olyan színes volt, hogy szinte beleszédültünk a sok neonszínű ruhába és az egymást ütő, mégis együtt viselt különböző mintázatú szettbe. Amikben anno büszkén feszítettünk, azokon ma már csak mosolygunk. Szörnyülködésre, vagy legalábbis nosztalgiára fel!

Patacipő

Tény, hogy a divat – még ha némi ráncfelvarrással is, de – ismétli önmagát. Nincs ez másként a 90-es évek trendjeivel sem. A traktorkerékhez hasonlító cipőtalpakról sokáig azt hittük, hogy a múlt jótékony homálya fedi majd őket az idők végezetéig, de nem! Újra fénykorukat élik, annyi különbséggel, hogy most még a legelegánsabb kabátokkal is sikk viselni őket. De nézzük a dolgok pozitív oldalát: legalább a neonszínű gumi holdjárók (még) nem tűntek fel!

A legmenőbb a Buffalo és a Sonax volt – utóbbi igazi rekordernek számított, hiszen akár egy félemeletnek is beillett. Ezek a cipők szinte senkin nem mutattak előnyösen: a vékony lányok úgy néztek ki benne, mintha méretes betontéglákat erősítettek volna a lábukra, akinek pedig vastagabb volt a combja, optikailag csak tovább erősítette a látványt.

De  nem volt mit tenni: mivel a Spice Girls is ezt hordta, mi is ezt viseltük. 

A 90-es évek sztárjai, a Spice Girls

Csak a lábukat figyeld! (Fotó: Getty Images/Eric Robert/Sygma/Sygma)

Haspóló

Nem egy 90-es évekbeli divatcuccról mondtuk már: soha, de soha ne lássuk őket újra. Az egyik legjobb példa erre a haspóló, amit ma elegánsan csak crop topnak hívunk. Anno a haspóló volt a diszkók egyik legcsábosabb ruhadarabja, amiben csak úgy lehetett jó érzéssel parádézni, ha aznap maximum csak vizet ittunk – és eleve lapos volt a hasunk. A szupermodelleket kivéve keveseknek állt jól, persze, ez a tény már régen sem akadályozta az elkötelezett divatrajongókat abban, hogy viseljék.

Neonszínek és  susogós melegítők

Elnézve a 90-es évek színkavalkádját, valósággal beleszédülünk a mintákba és az egymástól merőben eltérő árnyalatokba. 25-30 éve nem számított, hogy mely színek passzolnak egymáshoz, mint ahogy az sem, hogy a kockás megy-e a csíkoshoz – a kevesebb több nem a 90-es évek jelmondata volt, ez biztos! 

A színes 90-es évek szédítő színeire tökéletes példa a TLC klipje, akik akkoriban iszonyat menőnek számítottak.

Hosszú szoknya–bakancs kombó

A hosszú, A-vonalú szoknya és az acélbetétes bakancs együtt rettentő divatosnak számított. Akármilyen abszurdnak tűnik ma, 25 éve az elégedettség jóleső érzése töltött el minket, ha egy ilyen szettben néztünk a tükörbe. Egy biztos: tavasszal és ősszel nagyon kényelmes volt, az elszántabbak pedig még télen és nyáron is ebben vonultak.

A hosszú szoknya persze, nemcsak bakanccsal, hanem patacipővel is nagy királyság volt. Gwen Stefani is előszeretettel hordta.

Gwen Stefanie 1997-ben

Gwen Stefanie 1997-ben (Fotó: Getty Images/Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection)

Kockás ing és kockás szoknya

A kockás ing világhódító útja Magyarországot is érintette, így sokunk szekrényében lapult egy-két nagyon kockás ing. Volt télre flanelből, és vékonyabb pamut nyárra. Alá egy szimpla fehér póló dukált, vagy a kedvenc zenekarunk képével díszített felső.

A kockák a szoknyákról sem maradtak le: habár akkora hype-ja nem volt, mint az ingnek, de egy kis ideig a kockás szoknyák is kötelező darabjai voltak a divat fanatikusok szekrényeinek. Emlékezzünk, Rachel is ilyet viselt a Jóbarátokban! Márpedig ha Jennifer Aniston is hordta, mi sem lőhettünk mellé!

Merülj el még jobban a 90-es években!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top