nlc.hu
Trend

Trükk teraszon dolgozáshoz

Zseniális trükk teraszon dolgozáshoz, ha látni akarod a monitort a napsütéstől

Egy olyan trükköt mutatunk, amitől a homlokodat fogod csapkodni, hogy ez miért nem neked jutott eszedbe.

Itt a tavasz, itt a nyár, jöhetne a kertben, teraszon, pár négyzetméteres erkélyen való dolgozás – ez most tömegesen opcióvá vált, amióta home office-ban kell dolgozni a járvány miatt. De aki ült már ki az erkélyre dolgozni, az pontosan tudja, hogy a laptop monitorját egyáltalán nem lehet jól látni, amikor szikrázó napsütés vesz körül minket. Akinek kertje van, annak persze erre megoldás lehet, ha egy fa árnyékában üldögél, de egyrészt ez tavasszal még hűvös lehet órákon át, másrészt meg mi lesz azokkal, akiknek egy szál fa, bokor, növény sem nő a teraszon, mégis kültéren szeretnének dolgozni, mert már halálosan unják, hogy állandóan a lakásban kell rostokolni.

Így fogod látni a monitort a teraszon

Így, védelem nélkül, napsütésben nem jól látni a monitort a teraszon (Kép: Unsplash)

A zseniális találmány

A találmány szót lehet, hogy idézőjelbe is kellene tenni, de mégsem vetemedünk erre, mert igenis olyan trükkről van szó, ami jelentősen emelheti az életünk minőségét, mert a lelkünknek, testünknek csupa jót teszünk, ha a szabadban, például a teraszon dolgozunk ahelyett, hogy a szobában kuksolnánk. Tom Wood a világ legegyszerűbb megoldásával állt elő a LinkedInen: egy nyitott kartondobozt tett a laptop köré úgy, hogy kényelmesen elérje a billentyűzetet, de a monitor a doboz takarásában legyen. A doboz oldalára még két lyukat is vágott, így a gép szellőzése megoldottá vált, és boldogan élvezi a gyenge tavaszi napsütést, miközben dolgozik.

Tom Wood posztja villámgyorsan elterjedt a neten, főleg miután a feltaláló megnyugtatott mindenkit, hogy nem melegszik túl a gép a dobozban, hiszen ez csak egy lyukas kartondoboz, nem egy hermetikusan zárt tér. Hamarosan a dobozos trükköt felkapták egyéb közösségi oldalakon is, egyre többen posztolják a saját képeiket róla a Twitteren, istenítik az ötletet, mert így végre a szabadba költözhetnek a home office-ban és kicsit úgy érezhetik, mintha nyaralnának munka közben a simogató napsütésben.

via

Háztartási trükkök:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top