nlc.hu
Trend

A Guinness Rekordok Könyve szerint ő a legidősebb kutya a világon

Ő itt Bobi, a világ valaha élt legidősebb, 30 éves kutyája

A Guinness Rekordok szerint Bobi a világ valaha élt legidősebb kutyája. 30 éves és 266 napos.
30 éves kutya

A Guinness csütörtökön közleményben tudatta, hogy a portugál kutya átvette a rekordot egy 23 éves Spike nevű ebtől, akit januárban a világ legidősebb élő kutyájának neveztek ki. Bobi megdöntötte a valaha volt legidősebb kutya közel százéves rekordját is, ezt Bluey, egy ausztrál kutya állította fel, aki 29 évet és 5 hónapot élt 1910 és 1939 között.

„Bobi 2023. február 1-jén volt 30 éves, 266 napos. Egész életét a Costa családdal élte le a portugáliai Leiriában, Conqueiros vidéki faluban” – áll a Guinness-közleményben, amiben azt is leírták, hogy Bobi egy fajtatiszta Rafeiro do Alentejo, amely egy olyan jószágőrző kutyafajta, amelynek átlagos élettartama 12-14 év. Bobi életkorát a Leiria város önkormányzatának állatorvosi szolgálatánál 1992-ben történt regisztrációval igazolták. A Guinness szerint Bobi életkorát a portugál kisállatokat nyilvántartó SIAC adatbázis is megerősítette.

 Ő volt az egyetlen kölyök, aki anno életben hagytak, miután megszülettek a Costa család egyik melléképületében.

„Sajnos abban az időben az idősebb emberek, akik nem tudtak több állatot tartani otthon, normálisnak tartották, hogy… egy gödörbe temették az állatokat, amik nem kellettek” – magyarázta Leonel Costa. Elmondta, hogy a szülei gyorsan elszállították a többi kölyköt, de Bobit véletlenül hátrahagyták. A Costa család szerint Bobi soha nem volt láncon vagy pórázhoz kötve, és mindig is a Costa-házukhoz közeli szántóföldeken és erdőkben kóborolt. Leonel Costa szerint Bobi mindig is emberi eledelt evett, nem pedig a szokásos kutyatápot.

(UPI, BBC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top