nlc.hu
Trend

Szépségkirálynő, akik összeütközésbe került a törvénnyel

Világbéke helyett – 6 szépségkirálynő, aki összeütközésbe került a törvénnyel

Akadt olyan egykori szépségkirálynő, aki kábítószerrel kereskedett, más félmeztelen képeket küldött magáról egy kiskorúnak, és olyan is, akit emberrablásért tartóztattak le.

A most következő szépségkirálynők ahelyett, hogy a világbéke megteremtésén fáradoztak volna, inkább törvénytelen dolgokat műveltek. 

Sian Adey-Jones

Sian Adey-Jones 1976-ban nyerte el a Miss Wales címet, a Miss World világversenyen pedig második udvarhölgyként végzett. Még ugyanebben az évben a barátjával egy rendezvényről tartottak hazafelé, amikor a rendőrök megállították az autójukat. A szépségkirálynő ekkor egy mentás spray-t vett elő a táskájából és azzal a barátja szájába fújt, állítása szerint azért, hogy az előzőleg megevett fokhagymás kolbász okozta kellemetlen leheletét ellensúlyozza, és még csak véletlenül sem azért, mert alkoholt is fogyasztott volna. 

Sian Adey-Jones

Sian Adey-Jones (Fotó: PA Images via Getty Images)

A rendőrök ekkor felszólították, hogy mutassa be a táskája tartalmát, erre azonban agresszívan kezdett viselkedni és az egyikük lába közé rúgott a cowboycsizmájával, a másikukat pedig leköpte. Amikor pedig letartóztatták és a rendőrőrsön megpróbálták egy cellába tuszkolni, azt kiabálta: „Vadmacska vagyok, gazemberek!” Innen kapta aztán a  walesi vadmacska gúnynevet. A rendőrök megtámadásáért végül 100 font pénzbírság és 25 font kártérítés, valamint a 250 font perköltség megfizetésére kötelezték. 

Joyce McKinney

Az 1973-as Wyoming szépe, Joyce McKinney és bűntársa, Keith May 1977 szeptemberében az angliai Ewellből elraboltak egy fiatal amerikai mormon misszionáriust, Kirk Andersont. A férfit egy devoni nyaralóba vitték, ahol állítása szerint akarata ellenére ágyhoz láncolták, majd McKinney megerőszakolta őt. Anderson három nappal később szabadult ki és feljelentést tett a páros ellen. McKinney-t és Mayt letartóztatták, és emberrablással és testi sértéssel vádolták őket, melyet ők határozottan tagadtak. A vádemelési meghallgatáson az egykori szépségkirálynő azt állította, hogy Andersonnal szeretők és a férfi önként ment velük a nyaralóba. „Annyira szeretem őt! Annyira, hogy meztelenül síelnék le a Mount Everestről, meztelenül, egy szegfűvel az orromban, ha erre kérne”– fogalmazott a bíróság előtt McKinney.

Joyce McKinney

Joyce McKinney (Fotó: Keystone/Hulton Archive/Getty Images)

McKinney és May 1978. április 12-én megszöktek az Egyesült Királyságból, még azelőtt, hogy a perük megkezdődhetett volna. Júniusban a londoni Központi Büntetőbíróság egyik bírája távollétükben 1 év börtönbüntetésre ítélte őket, mégpedig az előzetesen megállapított óvadék meg nem fizetéséért. McKinney tette az akkoriban hatályos, 1956-os szexuális bűncselekményekről szóló törvény értelmében ugyanakkor nem minősült nemi erőszaknak, mivel az áldozat férfi volt. A brit kormány nem indított ellenük kiadatási eljárást. 1979. július 18-án Mayt és McKinney-t az Egyesült Államokban letartóztatták azzal a váddal, hogy hamis nyilatkozatokat tettek útlevél megszerzése érdekében, végül mindketten felfüggesztett börtönbüntetést kaptak.

Bilincs

Illusztráció: Getty Images

Heather Ross

Az akkor 22 éves Heather Rosst 1982-ben választották meg Bermuda szépének, így abban az évben ő képviselhette hazáját a Miss World világversenyen, ahol azonban nem ért el helyezést. Egy héttel a megmérettetés után azonban mégiscsak sikerült bekerülnie a lapokba, ugyanis 320 ezer dollár értékű kokaint próbált egy bőröndben Hollandiából Nagy-Britanniába csempészni. Tettéért a bíróság három év börtönbüntetésre ítélte.

Tara Conner 

Tara Conner 2006-ban, 20 évesen nyerte el a Miss Kentucky címet. Az év decemberében a New York Daily News számolt be arról, hogy a szépségkirálynő alkoholt fogyasztott – holott ezt az Amerikai Egyesült Államokban 21 éves kora előtt legálisan nem teheti meg –, a kokaintesztje pozitív lett, valamint, hogy egy New York-i bárban megcsókolta a Miss Teen USA győztesét, Katie Blairt és férfiakat cipelt fel a Trump Towerben található apartmanjába.  

Tara Conner

Tara Conner (Fotó: Jemal Countess/WireImage for Dan Klores Communications)

Felmerült, hogy tettei miatt megfosztják szépségkirálynői címétől, végül azonban erre nem került sor. Donald Trump, a Miss Universe és Miss USA akkori tulajdonosa bejelentette: mivel mindig is a második esély híve volt, ezt Connernek is megadja. A lány azzal a feltétellel tarthatta meg címét, hogy bevonult egy drogrehabilitációs intézménybe. Két hónapot töltött a rehabilitáción, ezt követően egy interjújában bevallotta, hogy valóban visszaélt a kokainnal és az antidepresszánsokkal.

Katie Rees

A 2007-es Miss Nevada szépségkirálynő-választás győztese, Katie Rees a Miss USA címért is harcba szállhatott volna, erre a versenyre azonban már nem jutott el, mivel megfosztották a címétől. Ennek oka az volt, hogy szexuális tartalmú fotók kerültek elő róla, melyek három évvel korábban, egy floridai éjszakai klubban készültek róla.

Katie Rees

Katie Rees (Fotó: Denise Truscello/WireImage)  

Később aztán Rees többször is összeütközésbe került a törvénnyel. 2008 februárjában letartóztatták, miután egy közúti ellenőrzés során ellenállást tanúsított és egy rendőrt is bántalmazott. 2014 szeptemberében metamfetamin árusításán érték, majd egy hónappal később újra metamfetamint találtak nála. Katie-t 2015-ben ismét letartóztatták metamfetamin birtoklása és árusítása miatt, tetteiért végül felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Ramsey Carpenter-Bears

A 2014-es Miss Kentuckyt, Ramsey Carpenter-Bearse-t 2018-ban tartóztatták le, miután kiderült, hogy az akkor 28 éves, középiskolai tanárként dolgozó nő több félmeztelen képet is küldött magáról egy 15 éves diákjának a Snapchaten, melyeket a kamasz édesapja talált meg fia telefonján. A nő először azt vallotta, hogy az első fotót eredetileg a férjének akarta elküldeni, azonban véletlenül a tanulónak küldte, aki aztán további képeket kért tőle. 2019 decemberében aztán volt szépségkirálynő elismerte a bűncselekmény elkövetését, melyért teljes felelősséget vállalt.

Ramsey Carpenter

Ramsey Carpenter (Fotó: Michael Loccisano/Getty Images for Churchill Downs)

„Mivel én vagyok a felnőtt, és ő pedig még csak tinédzser volt, ez az én hibám, és teljes felelősséget vállalok a történtekért” – mondta akkor. Tettéért a bíróság két év börtönbüntetésre ítélte, tíz évre felfüggesztve.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top