nlc.hu
Trend

34 millió forintért kelt el Elton John csizmája

34 millió forintért kelt el Elton John csizmája

A nyolc árverésen Elton John több mint 900 relikviáját és műtárgyát adták el az előzetesen becsült ár kétszereséért.

Elton John magángyűjteményének darabjai a New York-i árveréssorozaton keltek el, amelyet a Christie’s rendezett – írja a 24.hu.

A licitálók egyebek mellett Elton John fellépőruháira is tehettek ajánlatot: egy ezüst színű, magas talpú csizma, amelyen nevének kezdőbetűi is szerepeltek, 94 ezer dollárért (34 millió forintért) kelt el, a sztár egyik ikonikus napszemüvegéért pedig 22 680 dollárt (8,3 millió forintot) fizetett egy rajongó. A 76 éves zenész koncertzongorája is új gazdára talált: valaki több mint 200 ezer dollárt (73 millió forintot) fizetett érte, feleannyit, mint egy másik tételért, egy 1990-es fekete Bentley Continental kabrióért.

Elton John csizmája

(Fotó: Getty Images)

A 76 éves világsztár 1970-ben indult először turnéra, 80 országban lépett fel, és négyezer koncertet adott a karrierje során.

“A legcsodálatosabb karrierem volt, minden képzeletet felülmúlta. Ötven év, ami a zenélés színtiszta öröméről szólt. Milyen szerencsés vagyok! De nem ülnék itt, és nem beszélgetnék veletek, ha ti nem lennétek. Ti megvettétek a kislemezeket, a CD-ket, az albumokat, a kazettákat… És ami még fontosabb, jegyet vettetek a koncertekre. Tudjátok, mennyire szeretek élőben játszani. Az volt az éltető erőm, hogy nektek játszhattam. Csodálatosak voltatok” – mondta tavaly, az utolsó stockholmi koncertjén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top