nlc.hu
Sztárok

Elton John elbúcsúzott a rajongóktól utolsó koncertjén

„A legcsodálatosabb karrierem volt, minden képzeletet felülmúlta” – Elton John érzelmes koncerten búcsúzott a rajongóktól

A 76 éves Elton John 50 év és négyezer koncert után befejezte a turnézást.
Sir Elton John a Farewell Yellow Brick Road turnéja során az O2 Arénában 2023. április 2-án, Londonban, Angliában

Elköszönt a rajongóktól és utolsó koncertjét adta a stockholmi Tele2 Arénában Sir Eltohn John, aki már korábban bejelentette, hogy nem lesz több fellépése.

A 76 éves világsztár 1970-ben indult először turnéra, 80 országban lépett fel, és négyezer koncertet adott a karrierje során.

A legcsodálatosabb karrierem volt, minden képzeletet felülmúlta. Ötven év, ami a zenélés színtiszta öröméről szólt. Milyen szerencsés vagyok! De nem ülnék itt, és nem beszélgetnék veletek, ha ti nem lennétek. Ti megvettétek a kislemezeket, a CD-ket, az albumokat, a kazettákat… És ami még fontosabb, jegyet vettetek a koncertekre. Tudjátok, mennyire szeretek élőben játszani. Az volt az éltető erőm, hogy nektek játszhattam. Csodálatosak voltatok

– mondta a stockholmi koncerten. 

Azt is elárulta a közönségnek, hogy azért vonul vissza, mert szeretne több időt tölteni a családjával, a fiaival és a férjével.

Elton John 2018 szeptemberében indult a Farewell Yellow Brick Road nevű világkörüli turnéra, amely öt évet és 330 koncertet ölelt fel, pár hete monumentális koncerttel búcsúzott el Angliától a Glastonbury fesztiválon. Azt nem zárta ki, hogy a jövőben alkalmanként színpadra lépjen, de turnéra már biztosan nem megy. 

(Rolling Stone, Independent)

(Kiemelt kép: Simone Joyner/Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top