TV-sztárok

Tényleg megjósolták a koronavírus-járványt a Simpson család készítői?

A koronavírus-járvány kitörése okozta őrület közepén a közösségi médiában elterjedt a hír, hogy a Simpson már 1993-ban előre megjósolta a járványt.

16 évvel ezelőtt a Simpson család egyik epizódja megjósolta, hogy Donald Trump lesz az Egyesült Államok elnöke. A koronavírus-járvány kitörése okozta őrület közepén a közösségi médiában elterjedt a hír, hogy a Simpson már 1993-ban előre megjósolta a járványt. Tényleg igaz ez?

A koronavírus-kitörése okozta őrület közepén a közösségi médiában elterjedt a hír, hogy a Simpson már 1993-ban előre megjósolta a járványt. Fotó: Twitter

A koronavírus-járvány kitörése okozta őrület közepén a közösségi médiában elterjedt a hír, hogy a Simpson már 1993-ban előre megjósolta a járványt. Fotó: Twitter

A sorozat negyedik évadában, a Marge in Chains (Marge, a börtöntöltelék) című epizódban Springfieldet megfertőzte egy japán vírus, köztük Simpsonékat is. Marge vásárolni megy, hogy segítsen családján, ám tolvajnak nézik, és börtönbe kell vonulnia. Az egyik jelenetben a láthatóan megfertőződött gyári munkás egy csomagba köhög, amit aztán az USA-ba küldenek. Ennek eredményeként lesz beteg a város lakossága.

Mint kiderült, a képkoca, melyen a híradós bemondó mögött látható volna a képernyőn a Corona Virus felirat, hamis. Helyette a valóságban az Apocalypse Meow (magyarul Apokalipszis Miau), az Apokalipszis Most nevű mozifilmre (Apocalypse Now) utaló felirat látható.

Vagyis annak ellenére, hogy a Simpson 1993-as epizódja világjárványt jósolt, nem a mostani vírusra, hanem olyan múltbéli járványokra reflektál, mint a spanyolnátha, és egyéb kórok a történelemben.

(via)

Aktuális híreink a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top