nlc.hu
TV-sztárok

Pataki Zita 26 éves és most

26 éve ő mondja meg, milyen lesz az idő: Ilyen volt Pataki Zita rövid barna hajjal

Akár hiszed, akár nem, Pataki Zitát 1997 óta láthatod az RTL időjósaként, az azóta eltelt idő alatt azonban jóval többet adott a nézőknek a várható időjárásról szóló híreknél.

Több műsorban is kipróbálta magát azóta, de mind közül a legemlékezetesebb Az utolsó lombik című doku-reality, melyben kendőzetlen őszinteséggel mutatták meg férjével, Szárnyas Attilával együtt, hogy min mennek keresztül a mesterséges megtermékenyítés sikerében reménykedő párok.

Sokan szorítottak nekik, hogy sokadik próbálkozásuk várandóssággal végződjön, az örömkönnyek azonban elmaradtak Az utolsó sikertelen lombikprogram után Zita létrehozott egy alapítványt, amivel a velük egy cipőben járó, gyermekre vágyó pároknak szeretne segíteni.

Pataki Zita és Aigner Szilárd

Pataki Zita és Aigner Szilárd meteorológus 2000-ben (Fotó: fotocentral.hu)

Karrierjét az RTL-nél mindössze 23 évesen kezdte és rögtön a mély vízbe ugrott: ahogy azt egy visszatekintésben felidézte, minden áldott nap hajnali háromkor kelt, hogy elmondhassa a várható időjárást, azután fél nyolcra egy általános iskolába sietett, ahol a becsengetés után tanított, sőt osztályfőnök is volt. Mindezek mellett még főiskolára is járt, ezért unalmasnak egyáltalán nem nevezhető éveket tudhat a háta mögött az akkor még rövid frizurát viselő Pataki Zita.

„Még annyira fiatal voltam, hogy a szüleimmel éltem. Akkor még élő volt az időjárás-jelentés, a hajnalokat vittem. Szentendréről kellett bejutnom a Kunigunda úthoz. Akkor még nem volt autóm, az éjszakai járatokon csak én ültem, meg néhány BKV-s, akik tudták, hogy ki vagyok és hova megyek” – mesélte az azóta rutinos tévéssé és a nézők kedvencévé vált Zita.

Pataki Zita rövid hajjal

Pataki Zitát 1997-ben, rövid hajjal láthattuk először az RTL időjárásjelentőjeként (Fotó: fotocentral.hu)

Az RTL időjósának nagyon sokat jelent, hogy együtt dolgozhatott Aigner Szilárddal: „Vele van is egy emlékezetes sztorim: 28 éves koromban kivették a mandulámat, és megkértem Szilárdot, hogy jöjjön be helyettem dolgozni. Aztán amikor a kórházban a műtét előtt megkaptam a fájdalomcsillapítót, kiosontam a folyosóra, hogy megnézzem az időjárás-jelentést Szilárddal, aztán megláttam saját magamat. Később kiderült, hogy Szilárd elfelejtett reggel bemenni, ezért leadták a csütörtöki adást, és nem tűnt fel senkinek. Szerencsére akkor még nem volt internet, és úgy mondtam be az időjárást, hogy holnap, holnapután, tehát nem mondtam konkrét napot. Akkoriban olyan időjárási helyzet volt, hogy nem változott, úgyhogy megúsztuk a lebukást.” 

Fotó: RTL Sajktóklub

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top