nlc.hu
TV-sztárok

Véget érhet Christina Applegate karrierje

Betegsége miatt felhagyhat a filmezéssel Christina Applegate

A szklerózis multiplexszel harcoló színésznő talán soha többé nem áll kamerák elé.

Christina Applegate, akinél 2021-ben szklerózis multiplexet diagnosztizáltak, négy évtizedes hollywoodi karrierjének „lehetséges végéről” beszélt a Varietynek. Az 51 éves színésznő elárulta, hogy nehezen tudta megnézni magát a Netflix november 17-én bemutatott Halott vagy című sorozatának harmadik és egyben utolsó évadában.

„Mindennap láttam a kínzó fájdalmat, amit átéltem, és nem akartam újra átélni – mondta Christina. –
Apró adagokban kellett feldolgoznom, de szerintem ez egy gyönyörű alkotás. Nagyon hálás vagyok [a készítő Liz Feldmannak], amiért látta, hogy ez bennem van. Ha ez volt az utolsó munkám, hálás vagyok érte, hogy Linda Cardellinivel dolgozhattam.”

Amikor betegsége megnehezítette, hogy bizonyos jeleneteket végigálljon, Mitch Cohn hangmérnököt kérte meg, hogy tartsa stabilan a lábait.

Christina Applegate

Christina Applegate (Fotó: Gilbert Flores/Variety via Getty Images)

„Nem tudom, mi lesz a jövőm színésznőként – fogalmazott Applegate. – Hogyan tudnám kezelni? Hogyan vállalhatnék el egy forgatást, és hogyan szabhatnám meg, hogy mire van szükségem a fizikai akadályozottságom miatt? Nem tudom, ki lesz olyan szeretetteljes és megértő, mint amilyen ez a csapat volt.”

A sorozatban Jen Hardingként nyújtott alakításáért Christina három Emmy-díjra, egy Golden Globe-díjra, négy SAG-díjra és három Critics’ Choice TV-díjra kapott jelölést.

„Mindig is erről álmodtam. Ez egyszerűen ott ült a lelkem egy olyan szegletében, amihez nagyon könnyű volt hozzáférni és ábrázolni” – áradozott.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top