Utazás

Nyüzsgés vagy nyugalom – merre induljunk nyaralni?

Aki vakáció alatt próbált már karikás szemmel, elpattant idegekkel reggel magához térni, miután a tücskök helyett éjjel egy beach-bulit volt kénytelen hallgatni, az tudja, milyen fontos az úti cél előzetes feltérképezése.
 
Látogass el te is a Virtuális Utazás Kiállításra!

Mielőtt ész nélkül nekiállunk szállást foglalni, érdemes tájékozódnunk, minden szempontból passzol-e terveinkhez a helyszín. Pár példát hozunk arra, mit válassz annak megfelelően, hogy milyen kikapcsolódásra vágysz.

Ha pezsgésre vágysz


Siófok:
Útban Siófok felé egész biztosan nőni fog az atlétatestű tinédzser srácok száma, ezzel párhuzamosan pedig csökkenni fog az átlagéletkor. Aki nonstop bulira és vad, nyári kalandra fizetne be, Siófokon biztosan megtalálja a számításait, amolyan magyar feelinggel párosítva.

 

Bulgária, Sunny Beach
Bulgária, Sunny Beach

Ibiza: Ha külföldre vágysz, de romtemplomok helyett inkább helyi DJ-kkel ismerkednél, akkor Ibiza a te helyed. Itt találhatod Európa legnagyobb diszkóit, nappal pedig az olívafák árnyékában folytathatod az este megkezdett kalandokat.

Bulgária – Sunny Beach: Partik terén feljövőben van gyermekkori nyaralásaink színhelye, Bulgária is. Őrült tempóban építik újabbnál újabb szállodakomplexumaikat, a Sunny Beachen pedig nemcsak mozgalmas az élet, de megfizethető is.

Nizza/Biarritz: Feltétlenül spóroljon rá mindenki, aki buli és kaland alatt a hajmeresztően fényűző bulizást érti: természetesen tengerparti kocsikorzóval, mimózaillattal, jachttal és kaszinókkal. Az újgazdagoknak Nizzát, az igazán sznoboknak, illetve azoknak, akik aranykanállal a szájukban születtek, Biarritzot ajánljuk.

Ha nyugalmat akarsz

Fotó: zebegeny.hu
Fotó: zebegeny.hu

Zebegény: Ha azért indulunk útnak, mert elég volt, hogy valaki folyton belegyalogol az auránkba, itt jó helyen járunk. Biztosan nem lök fel a tömeg, viszont zavartalanul számolhatjuk a bárányfelhőket, a naplementéket pedig talán csak a madárcsicsergés veri kenterbe.

Norvégia: Emblematikus úti cél az elmélyüléshez az El Camino, de ha a csendes elmélkedést nem kötnénk össze nyolcvan kilométeres sétákkal, akkor irány a norvég tengerpart, ahol sztereotípiáinkkal ellentétben kifejezetten kellemes az idő nyáron. A fjordokat és sziklás hegyoldalakat pedig imádni fogják a vadromantikus lelkek.

Szardínia: Sziklás hegyoldalakból Szardínián sincs hiány. Aki inkább délre vágyik, itt meglepő módon még érintetlen partszakaszokat is talál, valamint ezerféle gasztrokülönlegességet. Bár azt azért érdemes végiggondolni, hogy megéri-e ennyit utazni azért, hogy egyedül lehessünk.

 

 Ha még nem tudod, hogy hova menj nyaralni, vagy nem vagy benne teljesen biztos, hogy jól választottál úticélt, akkor kattints és nézz körül az NLC virtuális utazás kiállításán. Itt mindent megtudhatsz, anélkül, hogy lejárnád a lábad, vagy órákig keresgélnél a neten.

 

 .

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top