Utazás

Több száz turistát evakuáltak egy egyiptomi hotelből egy házaspár rejtélyes halála után

Két rejtélyes haláleset után minden vendégét kimenekítette egy egyiptomi szállodából a brit utazási iroda. Szerintük csak elővigyázatosságról van szó.

Eddig csak kérdőjelek vannak a brit nyugdíjas házaspár, a 69 éves lancashire-i John Cooper és 63 éves felesége, Susan halála ügyében, akik egyiptomi nyaralásuk alatt vesztették életüket.

A BBC beszámolója szerint a rejtélyes körülmények között történt halálesetek miatt az utazást szervező cég minden kuncsaftját kimenekítette a hurghadai hotelből, ahol a házaspár is megszállt.

Rejtélyes az egyiptomi haláleset

A Thomas Cook nevű utazásszervező összesen 301 vendéget költöztetett ki a hotelből a történtek miatt. Állítólag csak elővigyázatosságból döntöttek így, pontosabbat állításuk szerint ők sem tudnak.

Az evakuált vendégeknek a hazautat is felajánlotta a cég, akik pedig a napokban érkeztek volna a hotelbe, azoknak más szállodát kínál fel az utazásszervező.

A BBC megemlíti, hogy a Steigenberger Aqua Magic hotelt legutóbb a múlt hónapban vizsgálták át, akkor mindent rendben találtak, 96 százalékos értékelést kapott az ellenőrzés lezárulta után.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top